Logonuzu tasarlamaya başlayın

En İyi 10 Eğitim ve Okul Logosu ve Kendi Logonuzu Nasıl Yapabilirsiniz?

Yayınlandı: 28/03/2020

En iyi eğitim logosu


Her ne kadar fedakâr hedefleri nedeniyle eğitim sektörünü yüksek görme eğiliminde olsak da, okullar ve eğitim şirketleri markalaşma yoluyla itibarlarını etkilemekten kaçınmazlar. Gerçek şu ki, eğitimde markalaşma, gece geç saatlere kadar süren ders çalışma seansları kadar akademik bir gelenektir. Sonuçta, çoğu okulun zaten maskotları, sloganları ve tanınabilir renk şemaları var. İhtiyaç duydukları tek şey, hepsini birbirine bağlayacak harika bir logo. 

Neyse ki, dünya standartlarında bir logo tasarlamak için Ivy League'den olmanıza gerek yok. Yerel bir anaokulu, bir yetişkin eğitim merkezi veya bir eğitim girişimi olsanız bile, hem ne yaptığınızı ileten hem de insanları kaydolma, satın alma veya sizden öğrenme konusunda heyecanlandıran bir logo oluşturabilirsiniz. 

Bu rehberde, en iyi eğitim ve okul logolarını ele alacağız ve onları en iyi yapan şeyin ne olduğunu kendi kendinize uygulayabileceğiniz ipuçlarıyla açıklayacağız. Ayrıca tasarım deneyiminiz olmadan kendi başınıza nasıl A+ bir logo yapabileceğinizi ve bunu yaparken yüzlerce dolar tasarruf edebileceğinizi de açıklayacağız! 

 

En İyi 10 Eğitim ve Okul Logosu


Milyar dolarlık üniversitelerden yetişkinler için küçük ölçekli öğrenme atölyelerine kadar, bu liste okullar ve eğitim şirketleri için en etkili logolardan bazılarını ve onları bu kadar etkili kılan şeyleri kapsamaktadır. 


1. Notre Dame Koleji

Notre dame eğitim logosu

Notre Dame logosu sadece en ünlü eğitim logolarından biri değil, aynı zamanda genel olarak en ünlü logolardan biridir. Her ne kadar bu logo Notre Dame'ın resmi arması ya da “Fighting Irish” maskotu olmasa da, bu ünlü ND hala okulun en yaygın ve tanınabilir amblemidir. 

Logo tasarımında, tipik olarak birbirine bağlı — baş harfleri kullanan amblemlere “monogram ” denir. Bu tarz, özellikle Notre Dame'ın yaptığı gibi serifli bir yazı tipi kullanıldığında, resimli logolardan daha sofistikedir. Aynı zamanda, monogramlar hala yaratıcılığa ve eğlenceli tasarımlara izin verir, bu da onları gündelik ve profesyonel arasında iyi bir orta yol haline getirir. 

Notre Dame monogramının en önemli özelliklerinden biri, ana ve ikincil renkleri değiştirmesidir — bazen mavi bir çerçeve ile altın, bazen de altın bir çerçeve ile mavi. Bununla birlikte, her zaman okulun resmi mavi ve altın rengini kullanır çünkü renk tutarlılığını kullanmak markalaşma için çok önemlidir. Bu iki varyasyonlu tasarım, yerleştirme için çok sayıda kapı açıyor; hangi renk konuma en uygunsa onu seçebiliyorlar. 
 

2. Zirve Eğitim

Peak education logo
 
Daha yerel işletmelere geçecek olursak, Peak Education, peak markasına sahip bir lise özel ders ajansıdır. 
 
Yeni başlayanlar için, dağ P harfine işlenmiştir, bu da ilişkili imgeleri kullanmanın mükemmel bir örneğidir, bu durumda “zirveyi ”ifade etmek için bir dağ.” Bu tür görsel kelime oyunları isim tanınırlığı için idealdir ve insanların logonuzu gördükten uzun süre sonra markanızı hatırlamalarına yardımcı olur. 
 
Dağın kendisi de iyi tasarlanmış. Oldukça basit, sadece ikiye bölünmüş bir üçgen, ancak renklerin kullanımı ve P'nin gövdesine bağlanma şekli onu ilginç bir görsel, bakması zevkli bir hale getiriyor. Degrade renklerin kullanımı da ekstra dikkat çekiyor ve morun bu özel tonu koyu mavi ile iyi bir uyum sağlıyor. 
 
Son olarak, isimdeki A harfi parlak pembe, yine harika bir renk kullanımı. Sadece koyu mavi ve mor ile iyi uyum sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda logonun tamamını daha dinamik ve dolayısıyla daha akılda kalıcı hale getiriyor. 
 


3. Origin Kod Akademisi 

Origin code academy logo

Tıpkı Peak Education'ın logosunda bir dağ kullanması gibi, Origin Code Academy de ilişkili görselleri kullanıyor — ancak bunu bir sonraki seviyeye taşıyorlar. 
 
Uzmanlaşmış okullar ve eğitim şirketleri için, izleyicinin logonuza baktığı anda bu uzmanlığın ne olduğunu anlatmak hayati önem taşır. Hevesli kodlayıcılar — kodlama okuluyla ilgilenenler — logodaki < ve > kodlama etiketlerini tanıyacaklardır, bu da onları cezbetmek ve ilgilerini çekmek için açık bir ipucudur. 
 
Ancak görsel sinyalleri zorlamak iyi bir logo için yeterli değildir. Origin Code Academy bunu, görselleri bir başka akademik simge olan mezuniyet pelerini ile birleştirerek akıllıca yapıyor. Bu, buranın kodlayıcılar için bir okul olduğu gibi gerekli bilgileri iletiyor, ancak bunu izleyicinin bir dahaki sefere kodlama bilmeyi dilediğinde muhtemelen hatırlayacağı eğlenceli bir şekilde yapıyor. 
 

4. Duolingo

Duolingo logosu
 
Eğitim endüstrisinin sınırlarında yer alan dil öğrenme uygulamaları, hem ciddi hem de sıradan dil öğrenenler arasında kendilerine bir yer edindi. Bunların başında gelen ve en eskilerinden biri olan Duolingo'nun yeşil baykuş maskotu o kadar popülerdi ki, bir dönem modaya uygun bir meme olarak da kullanılmıştı
.
 
Duolingo markasının eğitim ve teknoloji sektörleri arasındaki çizgide yürümesi gerekiyor, ancak özenle tasarlanmış baykuş logosu bunu başarıyla gerçekleştiriyor. Teknoloji açısından, “flat design” tarzı rakip uygulamalarla güncel kalırken, baykuşun entelektüel sembolünü kullanmak eğitim yönünü tatmin ediyor. 
 
Kuşun parlak renklerine ve büyük gözlerine dikkat edin, her ikisi de daha genç ve daha kaygısız kullanıcılara hitap ediyor. Bu, yeni bir dil öğrenmenin ciddiyetinin bir kısmını ortadan kaldırır ve Duolingo’nun en iyi pazarlarından ikisi olan oyuncuları ve sıradan öğrencileri çeker. 
 

5. Smith Okulu 

The smith school logo
 
The Smith School New York'ta küçük bir özel okul, uluslararası üniversitelerin ya da küresel uygulamaların büyük bütçelerinden çok uzakta. Ancak, bu onların dünya standartlarında bir logoya sahip olmalarını engellemiyor. 
 
İlk olarak, logo grafik tasarımda dairelerin ve eğrilerin etkilerini gösteriyor. Eğriler estetik olarak düz çizgilerden daha eğlenceli ve davetkardır, bu nedenle dairesel logolar daha sıcak ve dostça görünür. Yumuşak pastel renkler bu etkiye katkıda bulunarak bu okulun nazik ve sakin olduğu izlenimini yaratıyor. 
 
Ama bu daireler aynı zamanda güneşin doğuşunda ve yaprakta anlamlı şekiller yaratıyor. Bu doğal unsurlar aynı zamanda okulun daha erişilebilir görünmesini sağlıyor ve “yeni bir gün” ve bitki büyümesi yoluyla kişisel gelişim çağrışımları yapıyor. 
 

6. Baton Rouge Uluslararası Okulu 

Baton rouge international school logo
 
İlişkili görsellerin bir başka mükemmel kullanımı olan Baton Rouge Uluslararası Okulu, uluslararası bir okul olarak dünya çapındaki hedeflerini ifade etmek için küre benzeri bir şekle sahiptir. Logo aynı zamanda kurdele benzeri şeritlerin birbirine bağlanma şekliyle akıllara durgunluk veren görsel efektler içeriyor ve bakmayı keyifli hale getiriyor. 
 
Renk kullanımı da kayda değerdir, çünkü çeşitli parlak renkler içerirler (çocuklar için iyi), ancak tasarım, güven uyandırdığı için markalaşma için popüler bir seçim olan açık mavi etrafında yoğunlaşır. Ancak sıkıcı görünme korkusuyla, grafiklere hoş bir parlaklık da ekleyerek küre benzeri şekle derinlik katıyorlar. 
 
Ayrıca, daha koyu olan “International School” metnine daha fazla vurgu yapmak için “Baton Rouge” kelimelerini soldurduklarını da belirtmek gerekir. Bu, grafik tasarımcıların belirli kelimelere diğerlerinden daha fazla önem vermek için kullandıkları favori bir tekniktir. 
 

7. Seslerden Hecelemeye 

Seslerden hecelemeye logo
 
From Sounds to Spelling (Seslerden Hecelemeye) bir başka uzmanlık okuludur, bu okul fonetik ve okumaya odaklanmaktadır (ilk kez izleyenlerin ne hakkında olduğunu bilmeleri için akıllıca logoya dahil edilmiştir). 
 
Bu okul, ağaç imgeleri, çocuklar ve parlak renkler gibi eğitim logoları için başarılı temalardan birkaçını kullanıyor. Aslında, renk kullanımı özellikle dikkat çekicidir; daha fazla görsel uyarım için yeşilin iki farklı tonunu kullanır, ancak bunu koyu gri / açık siyah ile sabitler. 
 
Yine de en çok işe yarayan şey imgeler. Harfleri ağacın yaprakları olarak kullanmak soyut ya da deneysel olabilir ama bu risk karşılığını veriyor. Bir şekilde, altında oynayan çocuklarla birlikte, bu okulun çocukların okuma becerilerini öğrenmelerine yardımcı olduğu açık — ve logodaki çocuklara bakılırsa, bunun için çok daha mutlular.
 

8. İleri Düzey Eğitimler 

En iyi eğitim logosu
 
İşte’konularını logoya dahil eden bir başka uzmanlık okulu. İleri eğitim, hevesli masaj terapistleri için (onların da eğitime ihtiyacı var!) yüz yüze, çevrimiçi ve ikinci el kurslar sunan bir eğitim kaynağıdır. 
 
Masajı el imgesiyle logolarına dahil etmekle kalmıyor, sanatsal stil de ustaca tasarlanmış. Yukarıda eğrilerin izleyicileri içeri çekme eğiliminde olduğundan bahsetmiştik; spiral ise bu etkiyi neredeyse hipnotik imgelerle uç noktalara taşıyor. 
 
Ancak görüntünün kendisi küçük dairelerden oluşuyor ve bu da sadece oyunculuğu ve samimiyeti artırıyor. Sıcak renkler (sarı ve turuncu) etkiyi daha da artırıyor ve nihai ürün, üst üste binen tasarım öğeleriyle güçlendirilmiş güçlü bir etkiye sahip. 
 

9. Dış Mekan 

En iyi eğitim logosu
 
Renkler eğitim logoları için önemlidir ve küçük öğrencileri hedefleyen logolar geniş bir çeşitlilikten faydalanır. Outdoor, alttaki çok renkli tipografide yankılanan gökkuşağı yapraklarıyla bunu iyi anlıyor. 
 
Bu logo yukarıdaki Seslerden Hecelemeye logosuna çarpıcı bir şekilde benziyor ve bunun iyi bir nedeni var. Her ikisi de ağaç ve çocuk görselleri gibi eğitim logoları için ortak en iyi uygulamaları kullanıyor ve her ikisi de parlak renkleri koyu bir siluetle sabitliyor. 
 
En büyük fark, The Outdoor'un iyi bir şekilde ele aldığı renklerdir. Ağacın farklı renkleri sadece eğlenceli bir görsel olmanın ötesinde; hizmeti daha keyifli hale getiriyor ve bu da hem çocuklar hem de ebeveynleri için büyük bir satış noktası. Çocukların siluetlerine, pelerine ve fiyonka renkler ekleyen logo, bunların arka planda kaybolmasına izin vermek yerine dikkatleri üzerlerine çekiyor. 
 

10. Teksas Üniversitesi 

En iyi eğitim logosu
 
Son olarak, Teksas Üniversitesi logosu basit olabilir, ancak bu basitlik onun en güçlü yönlerinden biridir. 
 
Bir kere uzun boynuzlu inek, üniversitenin spor takımı Longhorns için uygun bir maskot. Kovboyları ve sığır sürülerini çağrıştıran bir inek logosu seçimi, Teksaslı adaylar için doğal olarak büyük bir cazibe merkezi olan Teksas kültürüne dokunuyor. 
 
Bazıları tek renk kullanımının yavan olduğunu söyleyebilir, ancak okulun baskın renginin bu olduğu düşünüldüğünde, bu akıllıca bir seçimdir. Özellikle sporla yakından bağlantılı okullar için, öğrencileri ve mezunları bir araya getirmek çok önemlidir — tek bir renge öncelik vermek, örneğin onlara desteklerini göstermek için giyecekleri bir şey vererek tabanlarını birleştirmeye yardımcı olur.
 


Kendi Eğitim veya Okul Logonuzu Nasıl Tasarlarsınız? 6 Uzman İpucu

 
Yukarıdaki en iyi 10 eğitim ve okul logosundan ne çıkarmalısınız? Kendi logonuzu tasarlarken hangi  tavsiyeleri kullanabilirsiniz? Tasarım uzmanları tarafından önerilen aşağıdaki 6 ipucunu takip edin. 
 
Çocuklar için Parlak Renkler, Yetişkinler için Sessiz Renkler
 
En iyi eğitim logosu
 
Eğer hedef öğrencileriniz çocuklarsa, parlak renklerden oluşan bir gökkuşağı kullanmak okulunuzun (veya hizmetinizin) daha eğlenceli görünmesini sağlar. Eğlence genellikle küçük çocuklar için en önemli önceliktir, ancak bu aynı zamanda çocuklarının öğrenirken eğlenmelerini isteyen ebeveynlerine/velilerine de hitap eder. Bu nedenle, küçük çocuklara yönelik okul logoları genellikle parlak ve pastel renkler içerir ve bunlardan çok sayıda bulunur. 
 
Bununla birlikte, öğrenci ne kadar büyükse, bir okulda “eğlence” o kadar az çekicidir. Yetişkinleri hedefliyorsanız, onlar kalite, güvenilirlik ve yeterlilikle daha fazla ilgileneceklerdir, bunların hepsi daha sessiz ve daha koyu renklerle daha iyi temsil edilir. 
 
Bu nedenle renk düzeninizi her zaman hedef kitlenize göre uyarlamalısınız. Parlak tonlardaki sıcak renkler (kırmızı, turuncu, sarı) genç öğrencileri çekmek için en iyi sonucu verirken, soğuk renkler (açık mavi, koyu mavi, mor) daha büyük öğrenciler için en iyisidir. Benzer şekilde, çocuklar birçok farklı rengi tercih ederken, yetişkinler daha basit tek veya iki tonlu logolara yanıt verir. 
 

Kalkanlar ve Armalar Daha Otantik Görünüyor

 
Akademik kurumlar, özellikle de üniversiteler, uzun ve zengin bir geçmişe sahiptir — Harvard Üniversitesi gibi bazıları ABD'nin kendisinden daha eskidir! Tarih ve gelenek, özgünlük ve güvenilirliği her şeyin üstünde tutan kişiler gibi bazı hedef pazarlar için değerli satış noktaları olabilir. 
 
Okulunuz veya şirketiniz muhtemelen Ortaçağ'da var olmasa da, markanıza daha “geleneksel” bir his vermek için bu temaları ve ikonografiyi ödünç alabilirsiniz. Okullar için kalkan arması en iyi seçenektir, çünkü aslında logoların kalkan arması olduğu bir dönemden gelmektedirler. 
 
Bununla eğlenmekten de çekinmeyin. Gerçek kalkan armalarında kılıç veya defne yaprağı gibi imgeler kullanılsa da, sizinkini “güncelleyebilir” daha modern eklemeler yapabilir, hatta sadece gülmek için aptalca çizgi film unsurları kullanabilirsiniz. 
 

Entelektüel İmgeler

 
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ilişkili görseller en iyi eğitim logolarının çoğunun temelini oluşturuyor. Amaç, şirketinizin ne yaptığını anında iletmektir, böylece logonuzu sadece bir saniyeliğine gören insanlar kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı bilir. Bunun için görsel kullanmak kelimelerden daha etkilidir — bir atasözünün dediği gibi 1000 kat daha etkilidir. 
 
Eğitim, okullar veya genel olarak entelektüellik ile ilişkili ortak simgeleri kullanırsanız daha net iletişim kurabilirsiniz. Bunlar farklı kültürlerde ve bölgelerde değişiklik gösterse de, en yaygın entelektüel imgelerden bazıları şunlardır: 
 
- Kitaplar
- Yazı malzemeleri
- Baykuşlar
- Mezuniyet şapkaları
- Kalemler
- ?Mikroskoplar
 
Fikir şu ki, insanlar logonuzda bir baykuş veya kitap görürlerse, otomatik olarak bunun eğitimle ilgili bir şey olduğunu düşüneceklerdir. Bu bir saniyelik tanıma, açıklığa kavuşturmak için eklediğiniz her kelimeyi yener, bu nedenle imgelerinizi akıllıca seçin. 
 

Büyüme için Ağaç Görüntüleri

 
Eğitim logoları için bir başka yaygın imge de ağaçlardır — öğrenmeyi sembolize ettikleri için değil, büyümeyi sembolize ettikleri için. 
 
Ağaç imgesi biraz daha dolambaçlı ama bir o kadar da güçlüdür. Büyüme tüm eğitimin merkezinde yer alır; öğrenciler az şey bilerek başlar ve çok şey bilerek bitirirler. Bunu kelimelerle ifade etmek yerine, ağaç imgelerini kullanmak aynı noktayı ifade etmenin daha şiirsel ve bilinçaltı bir yoludur. 
 
Ayrıca çocukların ağaçların etrafında oynaması da bir başka yararlı çağrışımdır. Yukarıdaki en iyi eğitim logolarından ikisinin bize gösterdiği gibi, bir ağaç görüntüsü etrafında duygusal bir sahne oluşturmak kolaydır, The Outdoor’un yaratıcı gökkuşağı yaprakları gibi sanatsal fırsatlardan bahsetmeye bile gerek yok.  
 

Spor Maskotları

 
Spor markalaşması eğitim markalaşmasından dünyalar kadar farklıdır, ancak bazı okullar için bu ikisi aynı şeydir. Eğitim şirketinizin kimliğinizin ayrılmaz bir parçası olan bir spor takımı varsa, markalaşmanızla ilgili sıkı bir ip üzerinde yürümeniz gerekebilir. 
 
En iyi orta yol, spor takımınızla birlikte her iki ihtiyacı da karşılayan bir maskot kullanmaktır. Teksas Üniversitesi'nin Longhorn logosu bunun en iyi örneğidir. Bir yandan inek, Longhorns adlı takımlarını doğrudan temsil ederken, diğer yandan uzun boynuzların estetiği agresif spor markalaşmasına uygundur. 
 
Ama aynı zamanda logo, çoğu profesyonel spor maskotu gibi açık bir şekilde agresif değil. Basit bir inek olduğu için diğer sektörlere de uygulanabilir. Ve okul renkleri olan tek tip turuncuyu kullanarak, yeni kayıtları ve mezunların katkılarını teşvik eden marka tutarlılığını korumaya devam ediyorlar. 
 

Uzmanlıkları Dahil Et 

 
Eğer Advanced Training veya Origin Code Academy gibi bir uzmanlık okulu veya hizmetiyseniz, uzmanlaştığınız alanın reklamını yapmak çok önemlidir. Diğer eğitim markaları genel kitlelere pazarlama yapabilir, ancak uzmanlık okulları marjinalleşmiş nişlerine ulaşmak ve onları ikna etmek için fazladan yol kat etmelidir. 
 
Bunu logonuza eşlik eden bir metin kullanarak başarabilirsiniz, ancak görsel olarak iletişim kurmak daha etkilidir. Origin Code Academy'de olduğu gibi, uzmanlık alanınızla ilgili görselleri daha geniş eğitim sektörüyle birleştirmenin akıllıca bir yolunu bulmaya çalışın. Örneğin, bir ahşap işleme okulu mezuniyet kepi takan bir kunduz kullanabilir. Şimdi yaratıcı olma şansınız var! 
 

Eğitim Logosu Nasıl Yapılır 

 
Şimdi etkili bir eğitim logosunda nelerin olması gerektiği hakkında bir fikriniz olduğuna göre, asıl soru, logoyu nasıl yapacağınızdır? Temelde iki seçeneğiniz var: sizin için tasarlaması için birini tutmak ya da kendiniz tasarlamak. Her ikisinin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları var, bu yüzden her ikisini de ayrı ayrı inceleyelim. 
Tasarımcı İşe Alma
 
Profesyonel tasarımcılar yukarıda bahsettiğimiz tüm ipuçlarını, püf noktalarını ve teknikleri ve daha fazlasını ezbere bilirler. Serbest çalışan veya bir ajanstan bir tasarımcı tuttuğunuzda, onların uzmanlıklarını da zamanları kadar satın almış olursunuz. 
 
Sorun şu ki, hiçbir yetenekli tasarımcı bedavaya çalışmaz. Bir tasarımcı tutmanın en göze çarpan dezavantajı maliyettir — yetenekli tasarımcılar logo tasarımı için yüzlerce hatta binlerce dolar ücret alırlar. 
 
Bazen Fiverr gibi sitelerde daha ucuz alternatifler bulabilirsiniz, ancak bu sitelerin vaat ettiklerini yerine getirme konusunda kötü bir sicili var ve kazıklandıklarını düşünen tonlarca eski Fiverr kullanıcısı var. Bir logo tasarımı için endüstri standardı yaklaşık 200 $'dır, bu nedenle birisi 5 $ talep ederse şüphelenmekte haklısınız. 
 
Ayrıca, ayıracak paranız olsa bile, sizin için doğru tasarımcıyı bulmak zor olabilir. Grafik tasarım yaratıcı bir alandır, bu nedenle aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız sanatsal stil vardır. Hem vizyonunuzu anlayan hem de bunu hayata geçirebilecek bir tasarımcı bulduğunuzdan emin olmalısınız, ancak bu zaman alabilir. 
 

Kendiniz Bir Logo Tasarlayın
 

Logogenie'nin logo üreticisi
 
Eğer bütçenizde bir logoya ayıracak paranız yoksa, umutsuzluğa kapılmayın. Geçmişte sınırlı seçeneklere sahip olsanız da, günümüzde teknoloji neredeyse herkesin logogenie gibi çevrimiçi bir logo tasarım aracı kullanarak kendi logosunu tasarlayabileceği şekilde gelişti. 
 
Dijital çağımızda tasarım yazılımı, ellerinizin teknik becerisinden çok yaratıcı fikirlerinizle ilgili. Fırça darbelerinizde veya kalem gölgelendirmelerinizde ustalaşmanıza gerek yok — sabit ellere bile ihtiyacınız yok. Dijital logo oluşturucularla tek ihtiyacınız olan bir fikir
.
 
Logogenie ve diğer çevrimiçi tasarım araçları, ilk kez kullananlar için bile tasarımı hızlı ve kolay hale getirmek için şablonlar kullanır. İlk olarak, açılır menüden sektörünüzü seçersiniz. 
 
 
Algoritmamız daha sonra sektörünüz için, bu durumda eğitim ve okullar için en iyi seçenekleri oluşturacaktır. 
 
 
Sadece beğendiğinizi seçin ve düzenlemeye başlayın. Her şablonu istediğiniz gibi özelleştirebilir, seçimlerinizi kişiselleştirebilirsiniz: 
 
- Ana görseller
- Şirket adı ve sloganı
- Yazı tipi ve tipografi
- Renk şemaları
- Metin ve resim boyutları
- Metin ve resim yerleşimi
- Yeni simgeler ekleme
- Katmanlama (bazı görüntüleri diğerlerinin arkasına veya önüne koyma)
 
200'den fazla simgeden oluşan dahili kütüphanemizden seçim yapabilirsiniz. Hızlı bir bakış, gökkuşağı yapraklı ağaçlar, kalkan armaları, kitaplar, mezuniyet kepleri ve daha fazlası dahil olmak üzere yukarıda bahsettiğimiz entelektüel imgelerden bol miktarda olduğunu gösteriyor. 
 
 
 
logogenie gibi bir kendin yap logo oluşturucu kullanarak sadece dakikalar içinde profesyonel düzeyde bir logo oluşturabilirsiniz. İşiniz bittiğinde tüm izinleri ve ticari lisansları 24,90$'a satın alarak logonuzu sonsuza kadar kullanabilirsiniz. 
 
Şablon tasarım tarzı ilk kez tasarım yapacaklar için işe yarasa da, önceden bazı grafik tasarım temellerini öğrenirseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Doğrudan uzman tasarımcılardan özel tasarım ipuçları için blogumuzu okumaya devam edin. 


Start designing your logo

 

Diğer makalelerimize göz atın

x