Logonuzu tasarlamaya başlayın

En İyi 10 İnşaat Logosu ve Kendi Logonuzu Nasıl Yapabilirsiniz?

Yayınlandı: 22/06/2020
Tüm inşaat logolarının cesur ve sert olmaya çalışacağını düşünebilirsiniz, ancak gerçek şu ki, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi şık ve moderndirler. Aslında, inşaat şirketleri tüm sektörler arasında en yaratıcı ve görsel olarak en etkileyici logolardan bazılarını kullanırlar. Sonuçta, şekillerin en iyi nasıl bir araya getirileceğini bilen biri varsa, o da onlardır. 
 
Ancak dünyanın en büyük inşaat şirketlerinin müşteri kazanmak için logolarını kullanma konusunda endişelenmelerine gerek yok; onların konumunda muhtemelen daha fazla iş aramak yerine işi geri çeviriyorlar. Parlak logolara en çok ihtiyaç duyanlar daha küçük, yerel inşaat gruplarıdır. Güçlü bir logo, bir şantiyenin önünden geçen insanlara çok şey anlatır ve hatta bir dahaki sefere tadilata veya daha fazlasına ihtiyaç duyduklarında sizi aramaları için onlara ilham verebilir. 
 
Bu yüzden, şirket ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, bulabildiğimiz en iyi 10 inşaat logosunu bir araya getirdik. Bu logoların neleri işe yaradığını analiz ettikten sonra kendiniz bir inşaat logosu tasarlamanız için bazı uzman ipuçları veriyoruz. Sonunda, ücretsiz bir logo oluşturucu ile profesyonel düzeyde fiyatlar olmadan kendinizin nasıl ve nerede profesyonel düzeyde logolar yapabileceğinizi de açıklıyoruz
.
 

Piramit İnşaatçıları
 

Pyramid Builders logo

 
 
 
Pyramid Builders, inşaat logolarında gördüğümüz en yaygın ve etkili temalardan bazılarını sergiliyor. Öncelikle, üçgen iki nedenden dolayı inşaat logolarında popüler bir şekildir: birincisi, refah ve başarıyı simgeler (yukarı bakıyorsa) ve ikincisi, inşaat markaları için büyük bir destek olan yapısal sağlamlığı temsil eder. Üçgeni ikiye bölen gibi dikey çizgiler, üçgenin içindeki gibi binaların görüntüleri gibi eşit derecede yaygındır — nedenini aşağıda açıklıyoruz.  
 
Bu logonun en büyük avantajlarından biri, yalnızca etkili inşaat markası trendlerini kullanması değil, aynı zamanda marka adını da mükemmel bir şekilde tasvir etmesidir. Üçgen, otoriteyi göstermek ve bir piramidi temsil etmek gibi ikili bir amaca hizmet ederken, marka rengi olarak altın renginin seçilmesi, adaşı olan antik piramitlerle bağlantıyı güçlendiriyor. Şirketler her zaman isimlerini görsel olarak temsil etmenin yollarını aramalıdır, çünkü bu marka bilinirliğine büyük katkı sağlar. 
 
 

Structure Innovation LTD

 

Structure Innovation logo

 
 
 
Structure Innovation LTD bize inşaat logolarının ne kadar modern olabileceğini gösteriyor. Renklerin kullanımı sanatsal ilkelerin ileri düzeyde anlaşıldığını gösterirken, kalın, dikey bloklar insanların bir inşaat şirketinde aradığı güç ve istikrarı ifade ediyor. Bu dikey bloklar aynı zamanda binalara benziyor ve izleyicilere hangi sektörde olduklarının sinyalini veriyor. 
 
Mavi çok akıllıca bir seçimdir, özellikle de birden fazla tona ve gölgeye ayrıldığı için. Renk teorisinde mavi güven ve yeterliliği temsil eder, ancak açık maviler daha çok güven veren nitelikleri yansıtırken koyu mavi daha çok yeterlilik niteliklerini temsil eder. Structure Innovation, birden fazla ton kullanarak her iki dünyanın da en iyisini elde eder. 
 
 
 

Future Builders İnşaat

 

Future Builders logosu

 
 
Modern tarzda bir başka inşaat logosu olan Future Builders, daha soyut imgeleri tercih ediyor. Estetik açıdan hoş bir şekilde düzenlenmiş çeşitli bloklu şekillerin kullanımı, inşaatın özünü yakalıyor. Şekillerin hepsinin keskin uçlarla köşeli olduğuna dikkat edin, sektöre yakışan bir metanet ve gücü somutlaştırıyor. 
 
Neyse ki logo metninde “inşaat” kelimesine yer veriyorlar ki insanlar ne iş yaptıklarını bilsinler. Eğer herhangi bir sektör için soyut imgeler kullanacaksanız, ek metinlerle açıklamak zorunda kalsanız bile insanların hangi iş kolunda olduğunuzu anlayabileceğinden emin olun. 
 
 

Pulse Construction

 

Pulse İnşaat logosu

 
Diğer logo rehberlerimizi okuduysanız, görsel kelime oyunlarının marka tanınırlığı için ideal olduğunu biliyorsunuzdur — izleyicinin logonuz üzerinde düşünmesi gerekir, bu da sizi daha sonra hatırlamalarına yardımcı olur. Pulse Construction logosunda sadece görsel bir kelime oyunu kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda marka adını da mükemmel bir şekilde sembolize ediyor. Muhtemelen sadece resimden şirket adını tahmin edebilirdiniz! 
 
Ayrıca, binaların ya da daha doğrusu binalarla dolu bir şehir silüetinin görüntüsü, inşaat sektörü için mükemmel bir işarettir. Gördüğünüz gibi, bu listedeki logoların neredeyse tamamında binalar tasvir edilmiştir. 
 
 

Top Pros İnşaat

 

Top Pros Construction logo

 
 
İnşaat logolarında binalardan sonra en sık kullanılan imge el aletleridir. Top Pros Construction logosunda her ikisine de yer vererek kimsenin hangi sektörde olduklarından şüphe etmemesini sağlıyor. Hem ev pencerelerindeki hem de çekiçteki detaylar mükemmel — tasarımı görsel olarak ilginç kılmaya yetecek kadar, ancak dikkat dağıtacak kadar değil. 
 
Marka adının harflerini gerçek görselle birleştirmek logolar için harika bir tekniktir, çünkü “bütün resmi birleştirmeye yardımcı olur.” Gözün görüntü ve kelimeler arasında gidip gelmesini sağlayarak birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirir. 
 
 

Gizli İnşaat

 

Stealth Construction logosu

 
 
 
Stealth Construction bina görselleri kullanmasa da, diğer teknikler sektörlerini ele veriyor. İzometrik blokların kullanımı ilk ipucudur — tıpkı Future Builders logosunda olduğu gibi, güç ve istikrarı göstermek için düz kenarlı ve sert olduklarına dikkat edin. 
 
Blok şekiller logoyu inşaat sektörüne bağladığından, diğer tasarım seçeneklerinde daha fazla deneme yapma özgürlüğüne sahipler. Logonun şekli, marka tanınırlığını artırmak için isimlerini temsil eden bir gizli bombardıman uçağından esinlenerek modellenmiştir, ancak bu şekil aynı zamanda refahı göstermek için başka bir üçgendir. Daha incelikli olarak, bloğun üst kısımları görünmezdir, bu da “stealth.” 
ile çağrışımlara yardımcı olmak için başka bir görsel kelime oyunudur.
 
 

ILM Architecture & Design

 

ILM Architecture & Design logo

 
 
 
Bir başka ultra-modern inşaat logosu olan ILM Architecture & Design daha çok soyut kampa doğru eğiliyor, ancak yine de bina görüntülerini içeriyor. Tıpkı Future Builders gibi, logo görüntüsünün hemen anlaşılmaması durumunda ne yaptıklarını açıklıyorlar. 
 
Sofistike tasarım, firmanın daha lüks ürünlerde uzmanlaştığını gösteriyor, bu da tüm DIY logo tasarımcıları için yaptığınız stilistik seçimlerin ne tür müşterileri çektiğinizi etkilediğine dair bir ders niteliğinde. 
 
 

Ram İnşaat &; Hizmetler

 

Ram Construction & Service logo

 
 
Sade ve şık Ram Construction & Services logosunda tüm doğru parçalar doğru yerlerde bulunuyor. Minimalist binalar düz çizgilerden başka bir şey değil, ancak düzenlenme şekilleri ne olmaları gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Dahası, doğrudan merkeze yerleştirilen uzun dikey çizgi otorite ve güç anlamlarını vurguluyor. 
 
Logoyu görsel olarak ilginç tutmak için nasıl iki farklı renk kullandıklarına dikkat edin. Eğer tek bir renk kullansalardı, sadece logo daha az ilginç görünmekle kalmayacak, aynı zamanda bu soyut çizgilerin bina olduğunu ayırt etmek de zorlaşacaktı. 
 
 

THI İnşaatçılar

 

THI Builders logo

 
 
Eğer modern ve sanatsal olmak markanıza uymuyorsa, geleneksel olmaktan korkmayın. Thi Builders'ın logosu isimlerinden biraz daha fazlası, ancak bu “biraz daha” çok şey yapıyor. Minimalizm sayesinde, sadece tek bir çizgi ile bir evi tasvir ediyorlar, ancak bu görüntü insanlara bir inşaat şirketi olduklarını göstermek için yeterli — ok benzeri çatının yukarı bakan bir üçgenle aynı güç ve otorite çağrışımlarına sahip olduğundan bahsetmiyorum bile. 
 
Minimalizmi kullanırken grafik tasarımın temellerine hakim olmak önemlidir, aksi takdirde logonuz sıkıcı görünür. Siyahı tamamlamak için koyu bir kırmızı kullanarak, ev imgesi ilk fark edilen ve en dokunaklı görseldir. Negatif alan kullanarak bir “baca” oluşturmak da dinamik bir hava katıyor. Daha cesur bir tipografiye sahip olan ve kırmızı çatı ile eşleştirilen “Thi”nin, ismin en önemli parçası olarak nasıl öne çıktığına dikkat edin. 
 
 

Draco

 

Draco logosu

 
 
Son olarak, bazı genel logo trendlerini gösteren Draco’nun logosuyla bitiriyoruz. Logonuzu çerçevelemek, öğeleri birleştirmek ve dikkati merkezi odak noktasında (bu durumda şirket adı) tutmak için harika bir yoldur ve düz kenarlı dikdörtgen bir çerçeve kullanmak markanızın hem ciddi hem de yetenekli görünmesini sağlar. 
 
Tasarımcı, logonun sıkıcı olmasını engellemek için harflerin üzerindeki görsellerle oynuyor. Bu, markanın tanınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda başka noktaları iletmek için de kullanılabilir. Bu logoyla ilgili tek şikayetimiz, logonun hangi sektörde faaliyet gösterdiğinin net olarak belirtilmemiş olması — sembolik görseller ya da ekstra metinler olmadan, Draco Group pekala bir hukuk firması da olabilirdi. 
 
 

İnşaat Logoları Tasarlamak İçin 3 Uzman İpucu

 
 
Kendi logonuzu tasarlamanıza yardımcı olması için en iyi 10 inşaat logosundan ne çıkarabilirsiniz? İşte inşaat logosu tasarlarken kendi logonuzun profesyonelce tasarlanmış logolardan ayırt edilemeyecek şekilde görünmesini sağlayacak en iyi 3 ipucumuz. 
 
 

Kareler ve Üçgenler

 
 
İnşaat logolarında yapısal olarak sağlam şekiller en iyi sonucu verir, çünkü bunlar bir inşaat şirketi için temel özellikler olan sağlamlık ve dayanıklılığı temsil eder. Dikdörtgen bloklar ve yukarı bakan üçgenlerin logolarında bu kadar yaygın olmasının nedeni de budur. Sadece iyi yapılmış binaları çağrıştırmakla kalmazlar, aynı zamanda bu şekiller tesadüfen güç, kuvvet ve yetkinlik çağrışımlarına da sahiptir — böylece insanlar inşaat firmanızı güvenli binalarla ilişkilendirecektir. 
 
İnşaat logolarında daire ve eğrileri nadiren görmenizin nedeni de budur. Eğriler eğlenceli ve şakacıdır, sıradan markalar için idealdir, ancak inşaat şirketleri için insanlar “eğlence”den ziyade yetkinlik ve beceriyi tercih ederler.” 
 
 

Dikey Çizgiler

 
 
Dikey çizgiler zirveye yükselme hissi verir — gözler onları gördüklerinde yukarı ve aşağı hareket eder, bir grafikteki büyüme gibi başarıya işaret eder. Dikey çizgiler her sektörün logosunda bulunsa da, inşaat için mükemmel bir eşleşmedir. 
 
İlk olarak, dikey çizgilerin duygusal çağrışımları — güç, başarı, refah — inşaata bir eldiven gibi uyuyor. İkincisi, tüm bina imgeleriyle birlikte, dikey çizgileri logonuza organik olarak dahil etmek kolaydır. Dikey çizgiler ve inşaat logoları birbirine o kadar iyi uyuyor ki, neredeyse herkesin bunları kullanması şaşırtıcı değil. 
 
 

Evlerin ve Binaların Görüntüleri

 
 
Yukarıya hızlı bir bakış, inşaat logolarında ev ve bina görsellerinin ne kadar popüler olduğunu size söyleyecektir. Bu “trend”den çok “en iyi uygulama— ev ve bina görselleri bir inşaat şirketi olduğunuzu anlatmanın en hızlı ve en etkili yoludur. O kadar çok inşaat şirketi logolarında ev ve bina kullanıyor ki, bu neredeyse bir kod gibi. 
 
Tabii ki, öne çıkmak için söylenecek bir şey var. Ancak, ev/bina imgelerinden kaçınmak yerine, bunları daha önce hiç yapılmamış bir şekilde kullanmak daha akıllıca bir hareket olacaktır. Bir evin, binanın veya ufuk çizgisinin orijinal veya sanatsal bir tasvirini kullanmak, markanızı sürüden etkili bir şekilde uzaklaştıracaktır, ancak yine de anında, sözsüz iletişim için tüm görsel ipuçlarına sahipsiniz. 
 
 

İnşaat Logosu Nasıl Yapılır 

 
 
Şimdi etkili bir inşaat logosunda nelerin olması gerektiği hakkında bir fikriniz olduğuna göre, soru şu: Nasıl bir logo yaparsınız? Esasen iki seçeneğiniz var: sizin için tasarlaması için birini tutmak veya kendiniz tasarlamak. Her ikisinin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır, bu yüzden her ikisini de ayrı ayrı inceleyelim. 
Tasarımcı İşe Alma
 
Profesyonel tasarımcılar yukarıda bahsettiğimiz tüm ipuçlarını, püf noktalarını ve teknikleri ve daha fazlasını ezbere bilirler. Serbest çalışan veya bir ajanstan bir tasarımcı tuttuğunuzda, onların uzmanlıklarını da zamanları kadar satın almış olursunuz. 
 
Sorun şu ki, hiçbir yetenekli tasarımcı bedavaya çalışmaz. Bir tasarımcı tutmanın en göze çarpan dezavantajı maliyettir — yetenekli tasarımcılar logo tasarımı için yüzlerce hatta binlerce dolar ücret alırlar. 
 
Bazen Fiverr gibi sitelerde daha ucuz alternatifler bulabilirsiniz, ancak bu sitelerin vaat ettiklerini yerine getirme konusunda kötü bir sicili var ve kazıklandıklarını düşünen tonlarca eski Fiverr kullanıcısı var. Bir logo tasarımı için endüstri standardı yaklaşık 200 $'dır, bu nedenle birisi 5 $ talep ederse şüphelenmekte haklısınız. 
 
Ayrıca, ayıracak paranız olsa bile, sizin için doğru tasarımcıyı bulmak zor olabilir. Grafik tasarım yaratıcı bir alandır, bu nedenle aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız sanatsal stil vardır. Hem vizyonunuzu anlayan hem de bunu hayata geçirebilecek bir tasarımcı bulduğunuzdan emin olmalısınız, ancak bu zaman alabilir. 
 
 

Kendiniz Bir Logo Tasarlayın

Logogenie'nin logo üreticisi

 
 
Eğer bütçenizde bir logoya ayıracak paranız yoksa, umutsuzluğa kapılmayın. Geçmişte sınırlı seçeneklere sahip olsanız da, günümüzde teknoloji neredeyse herkesin logogenie gibi çevrimiçi bir logo tasarım aracı kullanarak kendi logosunu tasarlayabileceği şekilde gelişti. 
 
Dijital çağımızda tasarım yazılımı, ellerinizin teknik becerisinden çok yaratıcı fikirlerinizle ilgili. Fırça darbelerinizde veya kalem gölgelendirmelerinizde ustalaşmanıza gerek yok — sabit ellere bile ihtiyacınız yok. Dijital logo oluşturucularla tek ihtiyacınız olan bir fikir
.
 
Logogenie ve diğer çevrimiçi tasarım araçları, ilk kez kullananlar için bile tasarımı hızlı ve kolay hale getirmek için şablonlar kullanır. İlk olarak, açılır menüden sektörünüzü seçersiniz. 
 
 
Şablonlarımızı en iyi sektörlerin ihtiyaç ve taleplerine göre kategorize ettik, bu nedenle sizinkini bulmak ilk adım. Algoritmamız daha sonra sektörünüz için en iyi seçenekleri oluşturacaktır. 
 
 
 
Sadece beğendiğinizi seçin ve düzenlemeye başlayın. Her şablonu istediğiniz gibi özelleştirebilir, seçimlerinizi kişiselleştirebilirsiniz: 
 
- Ana görüntüler
- Şirket adı ve sloganı
- Font ve tipografi
- Renk şemaları
- Metin ve resim boyutları
- Metin ve resim yerleşimi
- Yeni simgeler ekleme
- Layering (bazı görüntüleri diğerlerinin arkasına veya önüne koyma)
 
200'den fazla simgeden oluşan dahili kütüphanemizden seçim yapabilirsiniz. Hızlı bir bakış, gökkuşağı yapraklı ağaçlar, kalkan armaları, kitaplar, mezuniyet kepleri ve daha fazlası dahil olmak üzere yukarıda bahsettiğimiz entelektüel imgelerden bol miktarda olduğunu gösteriyor. 
 
 
 
logogenie gibi bir DIY logo oluşturucu kullanarak dakikalar içinde profesyonel düzeyde bir logo oluşturabilirsiniz. İşiniz bittiğinde tüm izinleri ve ticari lisansları 24,90$'a satın alarak logonuzu sonsuza kadar kullanabilirsiniz. 
 
Şablon tasarım tarzı ilk kez tasarım yapacaklar için işe yarasa da, önceden bazı grafik tasarım temellerini öğrenirseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Doğrudan uzman tasarımcılardan özel tasarım ipuçları için blogumuzu okumaya devam edin. 
 
 
 

Diğer makalelerimize göz atın

x