Logonuzu tasarlamaya başlayın

Kendi Tasarımınız İçin Size İlham Verecek En İyi 10 Taşımacılık Logosu

Yayınlandı: 25/01/2021

Bir noktada herkesin bir nakliye hizmetine ihtiyacı vardır. İster ticari malları başka bir ülkeye göndersinler, ister büyükannenin doğum günü hediyesini bir sonraki kasabaya teslim etsinler, nakliye şirketleri hepimizin ihtiyaç duyduğu bir hizmet sunarlar. Nakliye logolarının bu kadar önemli olmasının nedenlerinden biri de budur; onları gören herkes potansiyel bir müşteridir. 

Peki iyi bir nakliye logosunu ne yapar? Ve kendiniz nasıl bir logo tasarlayabilirsiniz? Bu kılavuzda, kendi taşımacılık logonuzu tasarlama hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklıyoruz. En iyi 10 taşımacılık logosuna derinlemesine bir bakışla başlayalım, böylece gideceğiniz yeri bilirsiniz.

 

1. FedEx Logo Tasarımı

 

Fedex logo tasarımı

 

FedEx logosu logo tasarımcıları arasında biraz efsanedir. Öncelikle, tüm temel unsurlar iyi işlenmiş: tipografi net ve kalın, harfler alanı korumak için akıllıca yerleştirilmiş, mavi ve altın logolar için en iyi renk kombinasyonlarından biri, vb. Bunlar onu iyi bir logo yapıyor, ancak onu harika bir logo yapan şey biraz daha ince, neredeyse bir sır: ikinci E ile X arasındaki ok.

Bu ok birçok farklı düzeyde işe yarıyor. Yeni başlayanlar için, izleyicinin bunu keşfederken hissettiği sevinç, logoyu her gördüklerinde onlarla birlikte kalıyor. Verilmeye devam eden bir hediye. Bir de subliminal nüans var; ok, ulaşım için hareketi temsil ediyor. Sonuç olarak, logonuzdaki bir Paskalya yumurtası eğlenilebilirliği, akılda kalıcılığı ve iletişimi artırabilir.

 

2. UPS Logo Tasarım

Ups logo design

FedEx'in rakibi UPS'in de ilham verici bir logosu var, ancak farklı nedenlerle. İlk olarak renk düzeni var. renklerin anlamları başlıklı marka rehberimizde açıkladığımız gibi, kahverengi güvenilirliği (sağlam bir ağaç veya ayaklarımızın altındaki toprak gibi), sarı ise samimiyeti ve neşeyi temsil eder. Kişisel eşyalarınızı emanet ettiğiniz bir şirket olarak bu algılar taşımacılık sektöründe değerlidir. 

Sonra, bir taşımacılık markasında bir başka önemli nitelik olan koruma ve metaneti sembolize eden kalkan şekli var. Buna bir de samimi yazıları ve üst kısımdaki dinamik kıvrımları eklediğinizde, en iyi taşımacılık logolarından harika bir örnek elde etmiş olursunuz.

 

3. MSC Logo Tasarım

Msc logo design


FedEx veya UPS kadar ünlü olmayan Mediterranean Shipping Company (MSC), çoğunlukla su yoluyla yük taşımacılığı yapmaktadır. Nasıl emin olabiliriz? Logodaki “dalgalar” ölü bir hediye ve onu ilk kez gören insanlar bile hangi sektörde olduklarını tahmin edebilirler. Bu tür imgeler, eğer iyi tanınmıyorsanız insanlara iyi bir sinyal ve hatırlatma olabilir. 

UPS gibi MSC de markalarının baş harflerini göstermek için bir harf işareti logosu kullanıyor. Onlar da samimiyet için sarı kullanıyorlar, ancak bunu daha kendinden emin bir siyahla eşleştiriyorlar. Siyah renk biraz zorlayıcı olabilir, bu nedenle daha hafif yürekli görünmenin bir yolu olarak küçük harfleri tercih ettiler. 

 

4. Hapag-Lloyd Logo Tasarımı

 

Hapag lloyd logo tasarımı

 

Hapag-Lloyd’un taşımacılık logosu, her sektör tarafından kullanılabilecek yaygın bir tasarım tekniğini gösteriyor: isminizin baş harflerini yaratıcı ve akılda kalıcı bir şekilde birleştirmek. Bu durumda, L harfi biraz gizlenmiş, ancak bu FedEx oku gibi eğlenceye katkıda bulunuyor. 

Mavi renk güveni ve bunun gibi daha koyu tonlarda da yetkinliği ve ustalığı temsil eder. Bu, taşımacılık endüstrisi ve eşyalarınızı teslim etmekle ilgili güvene oynar.

 

5. DHL Logo Tasarımı

Dhl logo tasarımı

DHL, en iyi seyahat logolarında yaygın olarak kullanılan bir tekniği sergiliyor ve bunun nedeni de aynı: tekrarlanan paralel çizgiler, hareketi çağrıştıracak şekilde gözü yanıltıyor. Bu, durağan görüntüleri daha canlı göstermek için çizgi romanlarda ve karikatürlerde sıklıkla kullanılan bir tasarım taktiğidir — her zaman hareket halinde olan bir nakliye şirketi için mükemmeldir! 

DHL, ilginç ve etki bırakan bir şekilde, lettermark logosuna yatay bir çizgi ekleyerek bu temayı ilerletiyor. Bu tür benzersiz yetenekler harika ipuçlarıdır ve logonuzu diğerlerinden ayırmak için iyi çalışır. 

Renklere de dikkat etmek gerekir: yine samimiyet için sarı, ama aynı zamanda aciliyet için kırmızı. Kırmızı’taşımacılık sektöründe müşterilere paketlerinin önemli olduğunu göstermek için yaygın bir seçimdir. 

 

6. Venture Logistics Logo Tasarım

 

Girişim logo tasarımı

 

DHL paralel çizgileri geleneksel bir şekilde kullanırken Venture Logistics bu çizgileri yepyeni bir seviyeye taşıyor. Dikey ve eğimli çizgiler hala hareket hissi veriyor, ancak logo tasarlamak için şekilleri kullanma kılavuzunda açıkladığımız gibi, yön anlamı değiştiriyor. Yatay çizgiler istikrarı ve ayakları yere basmayı, dikey çizgiler ise başarıyı ve refahı çağrıştırıyor. 

Girişim Lojistiği logosunda ilginç olan şey tasarım — sadece bir çizgi ya da üç paralel çizgi değil — tekerlek ve derinlik görünümü vermek için aralara boşluklar yerleştirilmiş. Yine kırmızı renk, müşterilere paketlerinin emin ellerde olduğu konusunda güven vermek için aciliyet duygusu katıyor. 

 

7. Hutt Logo Tasarımı

Hutt logo design
 

Hutt Trucking Company'nin basit ama yine de etkili bir logosu var. daha soyut, fark edilebilir bir sembolizmi yok, ancak kullanılan şekiller çok şey anlatıyor. Düz, bloklu ve köşeli tasarımın tümü güç ve güvenliği ifade ediyor; bunu yumuşatacak eğriler ve hatta eğimler bile yok. 

Ayrıca tekrar eden iki renk görüyoruz: kırmızı ve siyah. Bunlar birlikte çalışmak zorunda olduğumuz en güçlü iki renktir ve bunları birleştirmek güç ve hakimiyet izlenimi verir. Bu, her markaya uyacak bir renk şeması değil; eğer samimi ve gündelik bir renk tercih edecekseniz sezgilerinize ters düşüyor; ancak taşımacılık sektöründe müşterilere biraz güvenlik sağlamaya yardımcı oluyor.

 

8. XPO Logistics Logo Design

Xpo logistics logo design

XPO Logistics oldukça basit bir logo, ancak iyi bir taşımacılık logosu yapmak için gösterişli görsellere ihtiyacınız olmadığının güzel bir örneği. İlk fark ettiğiniz şey renkler: Hutt ile aynı etkiyi yaratmak için kırmızı ve siyah. 

Ancak daha yakından baktığınızda tipografide çok şey olduğunu fark ediyorsunuz. Harfler arasındaki boşluk neredeyse yok denecek kadar az, bu da logoyu çok büyük olmayacak şekilde sıkıştırıyor. Yazı stili de minimalist bir yaklaşım benimsiyor: sans serif ve I harfinde nokta yok. T harfi de akılda kalıcılığı artırmak için keskin bir uçla stilize edilmiş, bu tekniği ilk olarak 10 Best Tech Logos. 

yazımızda anlatmıştık.
 

9. Lineage Logo Tasarım

Lineage logo design

Lineage diğer taşımacılık logolarının geleneklerinden sapıyor, ancak bu onun öne çıkmasına yardımcı oluyor. Örneğin, listemizde yeşil renk kullanan tek logo bu, ayrıca serifli yazı tipi kullanan tek logo da bu. Bu tuhaflıklar Lineage'ın kendisini sürüden ayırmasına yardımcı oluyor, bu da her logonun önemli bir görevi. 

Bununla birlikte, Lineage hala kalkan şeklindeki logo gibi bazı gelenekleri takip ediyor. Tıpkı UPS gibi, kalkan da taşıma sırasında mallarınızı koruyacaklarını gösteriyor. Ancak bu logonun en önemli özelliği, üçgen deseninin farklı renk tonlarıyla birleşmesi ve bu sanatsal dokunuşun sizinle kalmasıdır. 

 

10. Maersk Logo Tasarım

Maersk logo design

Son olarak, logosu son derece sade olan Maersk var. Genel olarak, yıldızlar her sektör için harika logolar oluşturur — sürekli yön değiştirmesi onu eğlenceli ve tuhaf hale getirirken, keskin noktalar ve düz çizgiler ona belirli bir otorite ve enerji verir. 

Maersk, güveni ve misafirperverliği göstermek için mavinin açık bir tonunu kullanır, ancak kalın bir siyahla bloklu, düz izin biraz ciddiyet katarak telafi eder. Ayrıca, XPO Logistics'in logosunu daha akılda kalıcı hale getirmek için T'sine yaptığı muamelenin aynısı olan birleşik A ve E'yi de fark edeceksiniz. 

 

Ulaştırma Logonuzu Tasarlamak İçin 3 Uzman İpucu

 

Artık etkili teknikleri gördüğünüze göre, en iyi 10 taşımacılık logosundan neler çıkarabileceğinizi derinlemesine inceleyelim. Kendi taşımacılık logonuzu tasarlarken aşağıdaki üç ipucunu aklınızda bulundurun. 

 

1. Korkuları Yatıştırmak için Renkleri Kullanın

 

Taşımacılık sektörü müşteri açısından korkutucu olabilir — malınızı ve paranızı bir yabancıya teslim ediyorsunuz ve en iyisini umuyorsunuz. İşte tam da bu yüzden taşımacılık logo tasarımının büyük bir kısmı güç göstermek ve korkuları yatıştırmakla ilgilidir. 

Logonuzun güven aşılamasının en kesin yollarından biri doğru renkleri kullanmaktır. Eğer güvenilir olmak istiyorsanız, mavi en iyi sonucu verir — daha açık tonlar rahat ve davetkar görünürken, daha koyu tonlar yetenekli olduğunuzu ima eder. Aciliyet ve uyanıklık göstermek istiyorsanız, kırmızı en iyi seçiminizdir. Güç ve otorite, siyah. Samimiyet, sarı. 

 

2. Güvenilir Şekiller: Kalkanlar ve Kareler

 

Renkler, logonuzda gücü ifade etmek için tek aracınız değildir. Belirli şekiller; özellikle kareler, dikdörtgenler ve kalkanlar otomatik olarak istikrar ve güvenliği ifade eder. Kalkan özellikle korumaya, bu durumda müşterilerinizin mallarını korumaya olan bağlılığınızı gösterir. 

Dikdörtgen şekillerle ilgili sorun, çok resmi veya katı görünebilmeleridir. Bunu hafifletmek için, daha agresif unsurları yumuşatmak amacıyla bazı kıvrımlar veya yuvarlatılmış köşeler ekleyebilirsiniz. UPS logosunun üst kısmına veya Lineage logosunun kenarlarına baktığınızda, markaları biraz daha ulaşılabilir kılmak için hafif bir kavis göreceksiniz. 

 

3. Adınızı Belirtin

 

Kusura bakmayın ama taşımacılık pek de eğlenceli bir sektör sayılmaz. Bu’yüzden taşımacılık logolarının hatırlanmak için fazladan yol kat etmesi gerekir; müşteriler her zaman moda logoları veya spor logoları gibi kişisel bir bağ hissetmezler. 

Bu nedenle, logonuzda adınızı belirtmenize yardımcı olur, genellikle bir kelime işareti logosu (logo görüntüsü şirket adınızın stilize edilmiş bir versiyonudur, FedEx veya XPO Logistics gibi) veya bir monogram logosu (logo görüntüsü şirket adınızın baş harfleridir, UPS, MSC veya DHL gibi. 

Kullandığınız tipografi konusunda yaratıcı olun — bu’marka kişiliğinizi göstermek için değerli bir fırsattır. Bir veya iki harfe benzersiz bir dokunuş katmaya çalışın ve olmak istediğiniz marka türüne uygun bir stil kullanın. 

 

Taşımacılık Logosu Nasıl Tasarlanır 

 

Şimdi etkili bir ulaşım logosunda nelerin olması gerektiği hakkında bir fikriniz olduğuna göre, asıl soru nasıl bir logo yapacağınızdır? Esasen iki seçeneğiniz var: sizin için tasarlaması için birini tutmak veya kendiniz tasarlamak. Her ikisinin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır, bu yüzden her ikisini de ayrı ayrı inceleyelim. 

 

Tasarımcı İşe Alma

 

Profesyonel tasarımcılar yukarıda bahsettiğimiz tüm ipuçlarını, püf noktalarını ve teknikleri ve daha fazlasını ezbere bilirler. Serbest çalışan veya bir ajanstan bir tasarımcı tuttuğunuzda, onların uzmanlıklarını olduğu kadar zamanlarını da satın almış olursunuz. 

Sorun şu ki, hiçbir yetenekli tasarımcı ücretsiz çalışmaz. Bir tasarımcı tutmanın en göze çarpan dezavantajı maliyettir; yetenekli tasarımcılar logo tasarımı için yüzlerce hatta binlerce dolar ücret alırlar. 

Bazen Fiverr gibi sitelerde daha ucuz alternatifler bulabilirsiniz, ancak bu sitelerin vaat ettiklerini yerine getirme konusunda kötü bir sicili vardır ve kazıklandıklarını düşünen tonlarca eski Fiverr kullanıcısı vardır. Bir logo tasarımı için endüstri standardı yaklaşık 200 $'dır, bu nedenle birisi 5 $ talep ederse, şüphelenmekte haklısınız. 

Ayrıca, ayıracak paranız olsa bile, sizin için doğru tasarımcıyı bulmak zor olabilir. Grafik tasarım yaratıcı bir alandır, bu nedenle aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız sanatsal stil vardır. Hem vizyonunuzu anlayan hem de bunu hayata geçirebilecek bir tasarımcı bulduğunuzdan emin olmalısınız, ancak bu zaman alabilir. 

 

Kendiniz Bir Logo Tasarlayın

 

Logogenie'nin logo üreticisi

 

Bütçenizde logo için ayıracak paranız yoksa, umutsuzluğa kapılmayın. Geçmişte sınırlı seçeneklere sahip olsanız da, günümüzde teknoloji neredeyse herkesin logogenie gibi çevrimiçi logo tasarım aracı kullanarak kendi logosunu tasarlayabileceği şekilde gelişti. 

Dijital çağımızda, tasarım yazılımı ellerinizin teknik becerisinden çok yaratıcı fikirlerinizle ilgilidir. Fırça darbelerinizde veya kalem gölgelendirmelerinizde ustalaşmanıza gerek yok — sabit ellere bile ihtiyacınız yok. Dijital logo oluşturucularla tek ihtiyacınız olan bir fikir.

Logogenie ve diğer çevrimiçi tasarım araçları, ilk kez kullananlar için bile tasarımı hızlı ve kolay hale getirmek için şablonlar kullanır. Önce açılır menüden sektörünüzü seçiyorsunuz. 

 

Şablonlarımızı en iyi sektörlerin ihtiyaç ve taleplerine göre kategorize ettik, bu nedenle sizinkini bulmak ilk adım. Algoritmamız daha sonra sektörünüz için en iyi seçenekleri oluşturacaktır. 
 


Sadece beğendiğinizi seçin ve düzenlemeye başlayın. Her şablonu istediğiniz gibi özelleştirebilir, seçimlerinizi kişiselleştirebilirsiniz: 

 

- Ana görseller
- Şirket adı ve sloganı
- Yazı tipi ve tipografi
- Renk şemaları
- Metin ve resim boyutları
- Metin ve resim yerleşimi
- Yeni simgeler ekleme
- Katmanlama (bazı görselleri diğerlerinin arkasına veya önüne koyma)

 

200'den fazla simgeden oluşan dahili kütüphanemizden seçim yapabilirsiniz. Hızlı bir bakış, gökkuşağı yapraklı ağaçlar, kalkan armaları, kitaplar, mezuniyet kepleri ve daha fazlası dahil olmak üzere yukarıda bahsettiğimiz entelektüel imgelerden bol miktarda olduğunu gösteriyor. 

Daha gelişmiş teknikler kullanmak istiyorsanız, bir quick beginner’s guide to using Logogenie yazdık. Bu kılavuzda Logogenie arayüzünün tüm nüansları açıklanıyor; temel görselin farklı yönlerinin nasıl düzenleneceği, belirli renklerin değiştirilip diğerlerinin değiştirilmeyeceği ve tipografinizin mükemmelleştirilmesi gibi. 

Logogenie gibi bir DIY logo oluşturucu kullanarak dakikalar içinde profesyonel düzeyde bir logo oluşturabilirsiniz. İşiniz bittiğinde tüm izinleri ve ticari lisansları 24,90$'a satın alarak logonuzu sonsuza kadar kullanabilirsiniz. 

Şablon tarzı tasarım ilk kez kullananlar için iyi olsa da, önceden bazı grafik tasarım temellerini öğrenirseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Uzman tasarımcılardan özel tasarım ipuçları için blogumuzu okumaya devam edin.

 

Diğer makalelerimize göz atın

x