Logonuzu tasarlamaya başlayın

Logo Tasarım Araçları

Yayınlandı: 22/09/2015

Logo Tasarım Araçları

İşinizi markalaştırmayı planlayan bir işletme sahibiyseniz, bakmanız gereken ilk ve en önemli şey mükemmel bir logo yaptırmaktır. Bu noktadan itibaren, işletmeniz adına konuşan logodur. İşinizi, kültürünüzü, profesyonelliğinizi vb. temsil eder. İyi bir logo tasarımı, mükemmel renk kombinasyonları, farklı grafikler ve uygun metinlerle birlikte gelir. Siz de mükemmel bir logo tasarımı arıyorsanız, logo oluşturucu yazılımınızdan tam olarak yararlanmak için aşağıda belirtilen ipuçlarını ve püf noktalarını takip ettiğinizden emin olun.

  • Dahili şablonlar

Genellikle iyi bir logo yapımcısı yazılımı, kullanıcı tarafından düzenlenebilen bir dizi yerleşik logo şablonuna sahiptir. Birkaç tıklama ile şablonu kullanımınız için benzersiz ve zarif bir logoya dönüştürebileceksiniz. Bu şablonlar, düzenler üzerinde çalışmak zorunda olmadığınız için değerli zamanınızdan tasarruf etmeniz için harika bir yardımcı olur. Bu şablonlar kullanım kolaylığı için alana göre kategorize edilmiştir.

 

  • Efektleri hazırlar

İyi bir logo, metin veya görüntü öğeleri üzerinde harika efektler içerir. Etkili bir logo oluşturucu, kullanıcının parlama, degrade, yansıma, gölge, deforme vb. efektleri sorunsuz bir şekilde uygulamasına yardımcı olur. Bu da logoya profesyonel bir dokunuş kazandırır.

 

  • Dahili renk temaları

İdeal renk kombinasyonu yaratıcı bir logonun en önemli özelliğidir. Profesyoneller bile bir logo üzerinde çalışırken mükemmel renk temasını seçmek için biraz zaman harcarlar. Ancak iyi bir logo tasarım yazılımı kullanıcılara çok sayıda renk teması sunarak profesyonel bir logoya sahip olmalarını sağlar.

 

  • Önceden Ayarlanmış Yazı Tipleri

Bir logo doğru yazı tipi seçimi ile tamamlanmış sayılmaz. Yazı tipi, logonun temsil ettiği ürünle eşleşmelidir. Örnek olarak, işletmeniz bebek ürünleri ile ilgiliyse, ciddi bir izlenim veren bir yazı tipi seçemezsiniz. Bebeksi olmalıdır. Uygun bir logo tasarım aracı, eşleşen yazı tipleri konusunda size yardımcı olma yeteneğine sahiptir.

 

  • Diğer dahili kaynaklar

Yapı kaynaklarında, logoyu ve öğelerini bozulmadan ölçeklendirmek için mevcut seçenekler anlamına gelir. Bu, herhangi bir ayırt edici tasarım becerisine sahip bir logo tasarlamanıza yardımcı olur.

 

  • Çoklu dil desteği

Genelde tasarım yazılımları birden fazla dil için tasarlanmıştır.  Bu nedenle tercih ettiğiniz herhangi bir dil ile çalışabilirsiniz. Web sitenizi farklı dillere sahip çeşitli bölgelerde tanıtmayı planladığınızda avantajlıdır.

 

  • Dosya Formatları

İyi bir logo tasarım aracı ile nihai ürününüzün çıktısını çeşitli dosya formatlarında alabilirsiniz. Bu formatlar arasında GIF, PDF, PNG, TIFF, JPG, Vektör EPS ve dünya çapında bilinen diğer standart dosya formatları yer alabilir. Bu, yazıcınız veya web geliştiriciniz sizden logoyu farklı dosya formatlarıyla getirmenizi istediğinde son derece faydalıdır. Örnek olarak, Vektör EPS formatı baskı için yaygın olarak kullanılır. JPEG ve GIF formatları internet ile uyumludur, PNG ve TIFF ise HQ sonuçlar sağlar.

 

Bir kişi bir logo tasarım aracını maksimum düzeyde kullanabilirse, harika ve benzersiz bir logo ile sonuçlanma şansı yüksektir. Kullanmayı düşündüğünüz araca bağlı olarak, hızlı bir şekilde kazanılabilecek bazı pratikler gereklidir.

 
 

Diğer makalelerimize göz atın

x