Logonuzu tasarlamaya başlayın

Logo tasarlamak için en iyi renk kombinasyonları

Yayınlandı: 28/04/2020

Logonuz için doğru renk kombinasyonunu bulmak çok önemlidir. Markanızın havasını belirler ve diğer rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Şirketinizi kurduğunuzda ve nasıl bir logo tasarlayacağınızı düşünmeye başladığınızda. Dışarıdaki tasarım stilini ve benzer şirketlerin kullandığı renk kombinasyonlarını incelemek iyi bir fikirdir. 

Pek çok şirket bunu düzgün bir şekilde yapmıyor ve doğrudan tasarım boyutuna geçmeden önce tasarım analizi sürecini gözden kaçırıyor. Bu durum logonuzun içinde bulunduğunuz sektöre uyarlanmamasına yol açabilir. Müşterilerinizin, şirketinizin aradıkları hizmet türüyle ilgilendiğini düşünmelerine veya daha da kötüsü sizinle çalışmak istememelerine neden olabilir.

logonuzu tasarlarken renkler çok önemlidir ve zaman boyunca aklınızda kalacaktır. Bu yazımızda işe yarayan 12 farklı renk kombinasyonuna ve bunları hangi sektörde kullanmanız gerektiğine bir göz atacağız. Hemen konuya girelim !

Çoğu zaman, mükemmel rengi ararken, ekranınızdaki renkler basıldıklarında nasıl göründüklerinden tamamen farklı olabilir. Ekranınızda gördüğünüz ile kağıt üzerinde gördüğünüz arasında büyük bir fark olduğunu düşünüyorsanız, bir renk kalibrasyon yazılımına ihtiyacınız olabilir.

1. Sarı ve mavi

 

Color combo

Sarı çok « yüzünüze » tipi bir renktir, Bu renk  birilerinin dikkatini çekmek istiyorsanız harikadır. Mavi, sarının parlaklığını dengelemek için sarı ile birlikte kullanabileceğiniz harika bir tamamlayıcı renktir. Bu renk kombinasyonu inşaat şirketleri için harikadır.

 

2. Mavi renk kombinasyonu

 

Color combo

Bu tür bir kombinasyon her şirket için çok yönlü bir uyum sağlar. Aklınızda belirli bir renk yoksa her şeyle uyumludur. Özellikle BT sektöründe çok işe yarar. Karışıma açık bir gri eklemek de karışıma biraz daha kurumsal bir tarz katabilir
 


3. Turuncu ve kahverengi

 

Color combo

Bu renk kombinasyonu size sıcaklık ve rahatlık hissi verir. Turuncu ve kahverengi renk kombinasyonu, özellikle pişirme endüstrisindeki herhangi bir gıda şirketi için harika gider. Renk kombinasyonunu simge tabanlı bir logo tasarımında veya metin tarzı bir tasarımda kullanabilirsiniz.

 


4. Şeftali ve menekşe

 

Color combo

Bu kombinasyon, sağlık ve kozmetik ile ilgilenen her şirket için bir zorunluluk tur. Aynı anda hem ince hem de güçlüdür ve logonuza hoş bir kadınsı hava katar. Rahatlamayı simgeleyen çok rahatlatıcı bir kombinasyondur.

 
 

5. Mor kahverengi ve camgöbeği

 

Color combo


İşte size rahatlık ve saflık hissi veren bir başka güzel renk kombinasyonu. Bu renk kombinasyonu aynı zamanda sağlıklı yaşam ve cilt bakımı türü işletmeler için de uygundur. Bu tür bir renk kombinasyonunu beslenme logo tasarımı için de kullanabilirsiniz.

 
 

6. Koyu mor ve turuncu

 

Color combo

Harika çalışan diğer ilginç ve şaşırtıcı renk kombinasyonu !  1 numara gibi bu kombinasyon da inşaat şirketlerinde gerçekten işe yarıyor. Güveni ve çalışkan bir ruhu sembolize eder. Bu kombinasyon güzel ve çarpıcıdır ve gittiği her yerde dikkat çekeceğinden emin olabilirsiniz.

 


7. Açık ve koyu kahverengi

 

Color combo
 

Bu tür bir renk kombinasyonuna baktığınızda, köşedeki kahve kavurma makinelerinin kokusunu alabilirsiniz. Çok rahatlatıcı ve sıcaktır. Bir kafeye girdiğinizde kendinizi rahat hissetmek istersiniz ve bu kombinasyon bunun için harika. Bunu sadece logonuz için değil, aynı zamanda mağazanızın çevresinde de kullanabilirsiniz.

 


Üç renk kombinasyonu



Tamam, şimdi birkaç iki renk kombinasyonuna baktığımıza göre, üç renk kombinasyonlarına bir göz atalım. Genel olarak renk kombinasyonlarını minimumda tutmanız şiddetle tavsiye edilir, ancak bazı renkler üçlü gruplarla gerçekten harika gider.



8. Lacivert, sarı, yeşil

 

Color combo

Bu 3 renk kombinasyonu, önceki kombinasyonlardan birini alır ve karışıma tamamlayıcı bir renk olan yeşili ekler. Üç kelime harikadır ve bir logoda kullanıldığında sıcak ve davetkar bir his verir.

 
 

9. Maviler ve bej

 

Color combo

Mavinin 2 tonu  ve bej her zaman bir tenceredeki iki bezelye gibi birlikte iyi gider. Bu 3 renk kombinasyonu çok yumuşaktır ve çoğu sektörle uyumludur. Bunlardan biri de özellikle iyi çalışan pazarlama endüstrisidir.

 
 

10. Turuncu, mavi ve sarı

 

Color combo

bir gıda logosu tasarlamak söz konusu olduğunda üç renk kombinasyonu her zaman bir zorunluluktur. renkler vurucu ve göz alıcıdır. Bu kombinasyonlar özellikle kalın harflerle iyi sonuç verir. Renklerden birini diğerini öne çıkarmak için arka plan rengi olarak kullanmaktan çekinmeyin.

 
 

11. Mor, pembe ve ten rengi

 

Color combo
 

Bu renk kombinasyonuna baktığınızda aklınıza stil solonu veya bir tür cilt bakım işi geliyor. Renk kombinasyonu yumuşak ve feminen. Kendinizi şımartmak ve vücudunuza rahatça bakmak istemenize neden olur.

 


12. Mavi, Bej ve Sarı

 

Color combo

Danışmanlık dünyasında yaygın olarak kullanılan bir diğer renk kombinasyonu. Bu üç renk profesyonel ve güven vericidir. İş anlamına gelirler ve her zaman pazarlama veya finansal danışmanlık ile ilgilenen her tür şirketle iyi giderler.
 


Peki bu makaleden ne öğrendik ? Logonuz için doğru renk kombinasyonunu bulmanın ne kadar önemli olduğuna baktık. Muhtemelen fark ettiğiniz gibi renkler ve logolar, mükemmel bir logo tasarlamanın çok önemli bir adımıdır. Logonuzu tasarlamaya başlamadan önce, rakiplerinizin hangi renkleri kullandığına bakmanızı öneririm. Renk koduna uyulması ve renklerinizin sektörünüze uyarlanması önemlidir. logo renklerinizin ücretsiz sunum şablonları, kırtasiye ürünleri, sosyal medya videoları, uygulamalar ve daha fazlasıyla iyi uyum sağlaması gerektiğini unutmayın... 

 

Logogenie'nin logo üreticisi



Şimdi logo tasarlama sırası sizde. Logogenie kendi logonuzu çevrimiçi olarak tasarlamayı deneyebileceğiniz, kullanımı kolay çevrimiçi araçlara sahip bir çevrimiçi logo oluşturucudur. Size bir sonraki seviye logo aracımızla özelleştirebileceğiniz uygun renkli logo şablonları sunuyoruz. Şimdi deneyin ve sadece birkaç dakika içinde kendi markanızı oluşturun.

 

Logonuzu tasarlamaya başlayın

 

Diğer makalelerimize göz atın

x