Logonuzu tasarlamaya başlayın

Logo tasarlamanın 5 farklı yolu ve neden logo oluşturucu kullanmanız gerektiği

Yayınlandı: 14/09/2020

Different-ways-to-design-a-logo


Buradasınız çünkü logo tasarımının önemini anlıyorsunuz. Bir markanın lansmanının en önemli unsurlarından biri olmasa da en önemlisi olan logonuz, bir şirketin yüzüdür, mevcut ve gelecekteki müşterilerin dikkatini çeker, kendinizi rakiplerinizden ayırır ve şirketinizin hedeflerini iletir.

İşiniz için bir logo tasarlamak hafife alınmaması gereken profesyonel bir girişimdir. Güvenilir logo aracımızı kullanmaktan serbest çalışan bir tasarımcı kiralamaya ve bir tasarım yarışması düzenlemeye kadar ilerlerken kullanabileceğiniz pek çok yol var. Bu seçenekler ve ürkütücü görünen süreçle ilgili kafa karışıklığını gidermek için buradayız. Sadece bir ipucu, sürecin hiç de göz korkutucu olmasına gerek yok. 

Kararınız, şirketinizin markalaşma ve logo lansmanını çevreleyen hedeflere, bütçeye ve zaman çizelgesine dayanacaktır. Hangi yolu izleyeceğinizi seçmeden önce başlangıçta bunları göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayrıca, favori şirketlerinizden veya uluslararası alanda tanınan markalardan birkaçından logo tasarımı ilhamı alabilirsiniz. Hatta birkaç dünyanın markaları yazımızda listeledik. Temel tasarım öğeleri, renk paleti, negatif alan ve duygu kullanımı ve her şeyi basit ama farklı tutma dahil olmak üzere aradığınız stile odaklanın. Hedef kitlenizi ve rekabeti göz önünde bulundurun - sadece bu bile nasıl bir görünüm istediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. 

Şimdi, hangi tasarım sürecinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu bulmanız gerekecek. Logo tasarım sürecindeki farklı seçenekleri açıklayarak ilerleyeceğiz. 

 

Neden bir logo üreticisi seçmelisiniz?

 

Different-ways-to-design-a-logo


Logo oluşturucular, aşağıda özetlediğimiz çeşitli nedenlerden dolayı logo tasarımı için basit, hızlı ve kaliteli bir seçimdir.

 

Çeşitlilik

 
Logo oluşturma araçları, sektöre bağlı olarak çeşitli kategoriler ve kombinasyonlarla birlikte gelir ve belirli mesleklere uyan tasarım trendlerine ilişkin bir anlayış sergiler. Bu da kullanıcının kendisi için en uygun şablonları bulmasını kolaylaştırıyor. Bu önceden hazırlanmış şablonlar, sürece bir giriş olarak fikir ve ilham da sunuyor. Fikirlerin akmasını sağlamak ve sonunda şirket markanızla ilgili büyük kararları vermek için harika bir yoldur.

 

Kullanıcı dostu


Logo oluşturucu kullanma süreci, Adobe CS gibi tasarım uygulamalarına aşina olmayan çoğu kişi için kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. Araçlar sorunsuz, kullanımı kolay ve bir ajans ya da tasarımcı kiralamaktan çok daha az zaman gerektirecek şekilde tasarlanmıştır. Hizmetten tam olarak ihtiyacınız olanı almanızı sağlamak için logo oluşturucuyu kullanırken adım adım talimatlara ve mevcut yardıma ulaşmak kolaydır. 

 

Akışkan bir süreç


Logo oluşturucular, kullanıcıların seçilen bir logo şablonunu özel ihtiyaçlara göre değiştirebildiği, ayarlayabildiği ve uyarlayabildiği tasarım sürecinde esneklik sağlar. Tek başınıza ve kendi programınıza göre çalıştığınız için tasarım sürecinde zaman kısıtlaması yoktur. Sizin tarafınızdan nihai kararlar verilir verilmez, en güncel logo herhangi bir toplantı, e-posta, telefon görüşmesi veya dış perspektif olmadan hemen kullanımınıza sunulur. 

 

Kontrol


Eğitimli bir tasarımcının becerilerini gerektirmese de, kullanıcılar logo tasarım süreci üzerinde tam kontrole sahiptir. Tam olarak istediğiniz gibi bir logo oluşturabiliyor ve nihai sonuçtan memnun kalana kadar logonuzu revize edebiliyorsunuz. Sürecin başından sonuna kadar tüm yönleri siz belirlersiniz, gerekirse yol boyunca yardım alabilirsiniz.

 

Kolaylık


Logo tasarımınız ve işletmeniz için seçtiğiniz diğer ürünlerle ilgili tüm bilgilerin hesabınıza kaydedilebilmesi büyük bir kolaylıktır. Birçok logo üreticisi kırtasiye ürünleri, kartvizitler, profesyonel antetli kağıtlar, tişörtler ve çok daha fazlası gibi başka hizmetler de sunuyor. 

 

Logogenie'de yaklaşık 70 yazı tipi ve şekil tabanlı, metin tabanlı veya simge tabanlı logolar ile yirmi kategori arasından seçim yapabileceğiniz 3.000 logo tasarım şablonu bulunuyor. Sınır olmadığı için birçok değişiklik yapmak mümkündür. Yapılan tüm değişiklikler kullanıcı hesabınıza kaydedilir, anında yapılır ve hemen indirilebilir. Başlangıç logo paketleri sadece 24,90 &euro'ya mevcuttur; logonuzda değişiklikler ve farklı uygulamalar için çeşitli dosya formatları gibi eklentiler yedi ila on beş euro arasında değişmektedir. Münhasırlık 144 Avro'ya satın alınabilen bir seçenektir ve işletmelerin logolarının kendilerine ait olmasını sağlamak için almaları önerilir. Logo oluşturucuyu kullanmak için adım adım bir kılavuzumuz var. 

 

Hala logo oluşturucular aracılığıyla sunulan tasarımlarla sınırlı mı hissediyorsunuz yoksa süreci yönetmenin diğer yollarını mı merak ediyorsunuz? Hadi daha fazla seçeneği gözden geçirelim. 

 

Diğer logo tasarım alternatifleri

 

Serbest çalışan bir tasarımcı işe almak

Different-ways-to-design-a-logo

 

Serbest çalışan bir tasarımcıyı işe almak, eğitimli gözleriyle sizin için logo tasarımı dalgalarının kaosunda gezinen bir tasarımcının eğitim geçmişine ve mesleki deneyimine gerçekten yatırım yapmak anlamına gelir. Söz konusu tasarımcı ile aranızdaki iletişim süreci açık, dürüst ve kasıtlı olmalıdır. 


Bu, ısmarlama bir tasarımla ortaya çıkma olanağına sahip olacağınız anlamına gelirken, aynı zamanda masrafların biraz daha derin olduğu anlamına da gelir. Şirketiniz için doğru logoyu bulmak için bir tasarımcıyla çalışmak, revizyonlarla uğraşmak anlamına gelebilir - bu, önemli ölçüde ileri geri gitmeyi gerektiren yoğun bir süreçtir. Çoğu zaman, serbest çalışan grafik tasarımcılar proje ücretlerine iki ila üç revizyon dahil ederler ve ne zaman müsait olacaklarına dair çalışma saatlerini bildirirler. 

Sürecin kendisi birkaç yüz ila binlerce dolar arasında değişebilir, bu nedenle proje için doğru olanı işe almak kesinlikle önemlidir. Burada tam olarak bu süreç hakkında yazdık ve tasarımcılarla doğrudan çalışırken bir tasarım özetinde ve ötesinde net bir şekilde iletişim kurmanın önemini açıkladık. 

 

Logonuzu tasarlaması için bir tasarım ajansı ile çalışmak

 

Different-ways-to-design-a-logo

 

Bütçeniz dahilindeyse, logo tasarımınız, ek markalaşma ve pazar araştırması yapmak için tam kadrolu bir tasarım ekibi kiralamak, tüm sürecin sizin ellerinizden alınıp doğrudan profesyonellerden oluşan bir ekibin ellerine bırakılabileceği anlamına gelir. 

Logo tasarımınız yerine işinizin diğer yönlerine odaklanmanın getirdiği “özgürlük”e rağmen, ajansların sizin için uygun oldukları çalışma saatleri olduğunu unutmamak önemlidir. Tasarım sürecinde bir sorun çıkarsa, logo tasarımınızla ilgili önemli şeyleri ne zaman iletebileceğiniz konusunda çok az esneklik olabilir veya hiç olmayabilir. 

Ayrıca, bu en pahalı seçenektir ve proje genellikle 10.000 $'dan başlar. Eğer bütçeniz varsa ve şirketinizin markalaşmasını başkalarının hayal etmesini tercih ediyorsanız, bu sizin için ideal bir seçim olabilir. Ne yazık ki, yeni başlayan işletmelerin genellikle bir ajans kiralayacak bütçeye sahip olmadıklarını biliyoruz.

 

Logo tasarım yarışması düzenlemek

 

Different-ways-to-design-a-logo

 

Dünyanın dört bir yanından tasarımcılar gelecekteki logonuz için size birden fazla fikir sunabilir. Yarışmayı siz düzenliyor, geri bildirim sağlıyor ve bir dizi finalist arasından kazananı seçiyorsunuz. Tasarım yarışması paketleri 299$-1,299$ arasında değişiyor. 99Designs ve 48 Hours Logo tasarım yarışması imkanı sunan platformlardır. Her ikisi de belirli projeler için tercih edilebilir, 48 Hours Logo ise tek logo projeleri için idealdir. 99Designs basılı materyaller, broşürler, mobil uygulama markaları, web sitesi mockup'ları ve sosyal medya markaları gibi daha büyük projeler için iyi çalışıyor.

Bu oldukça heyecan verici bir seçenek olsa ve dünyanın dört bir yanından farklı geçmişlere sahip birçok tasarımcıyla bağlantı kurmanızı sağlasa da, logo tasarım yarışmasını kurmak ve yönetmek önemli bir enerji gerektirir. 

 

Logonuzu tasarlamak için bir logo tasarım uygulaması kullanmak

 

Different-ways-to-design-a-logo

 

Eğer Adobe CS gibi tasarım uygulamalarını öğrenme konusunda deneyiminiz ve bilginiz varsa ya da genel bir ilginiz varsa, bu sizin tercih ettiğiniz yol olabilir. Reddit’rs, InDesign'ı öğrenmek için belirli bir süre belirlemeye çalışarak bunu deniyor, ancak dürüst olmak gerekirse, ikimiz de bunun öğrenme eğrinizin dışındaki pek çok başka şeye bağlı olduğunu biliyoruz. Bu tasarım uygulamalarını kullanma becerisi gerektiren işletmeler için bu, şirketinizin diğer yönlerinin ilerlemesi için zaman ve finansal yatırım açısından mantıklı olabilir. Ek olarak, yıllık 599,88 $ veya aylık 52,99 $ ücretle Adobe Creative Cloud'un maliyetini not etmek önemlidir. 

 

Şimdi en iyi logonuzu tasarlamanın tam zamanı

Different-ways-to-design-a-logo

 

Şimdi şirketiniz için nasıl bir logo tasarımı oluşturabileceğinize dair genel bir anlayışa sahipsiniz. Fiyatlandırma ve zamanlama büyük faktörler olsa da, ihtiyaçlarınız için mükemmel uyumu bulmanız kesinlikle önemlidir. Bu süreç gerçekten çok önemli, çok büyük. İşletmenizin yüzüdür. Logonuz kesinlikle yatırıma değer. Bu tasarım süreci, işletmenizin rakiplerinden ayrılması ve parlaması için atacağı ilk adımdır. 

Logo tasarım sürecinizde logo üreticilerinin, özellikle de Logogenie'nin işletmeniz için nasıl avantajlı olabileceğinin yollarını özetlememizin bir nedeni var: esnek, kullanıcı dostu ve şirketinizin görsel kimliğinin en önemli yönü üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlıyor. Tasarım sürecinizi sorunsuz hale getirmek için bırakın zor görevleri tasarım uzmanlarımız yerine getirsin.
 

Logonuzu tasarlamaya başlayın

 

Diğer makalelerimize göz atın

x