Logonuzu tasarlamaya başlayın

Logonuz için en iyi tipografi

Yayınlandı: 29/11/2016
Logonuz için en iyi tipografi

Bugünlerde çoğu ticari kuruluş için marka bilinirliği logo tasarımlarıyla eş anlamlı hale geldi. Ancak, çoğu insan logo hakkında konuştuğumuzda sadece tasarımdan bahsettiğimizi düşünüyor. Ancak bu doğru değil. Doğruyu söylemek gerekirse, bir logo tasarımı yapının yanı sıra tipografiden de oluşur. Mükemmel bir yazı tipine sahip olmayan bir logo tasarımının çarpıcı görünmesinin hiçbir yolu yoktur. Öte yandan uyumsuz bir yazı tipi tasarımı tamamen çığırından çıkarabilir.

Bu nedenle, bir logo tasarladığınızda, onunla birlikte gidecek tipografiye biraz kafa yormanız önemlidir. İşte grafik tasarımcıların logo tasarımlarında kullandıkları en iyi tipografi yazı tiplerinden bazıları

Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın


1. Eames Blacl Stencil


House Industries tarafından geliştirilen bu yazı tipi, logonuz için detaylarda aşırıya kaçmadan mükemmel şablonlu görünümü elde etmenize yardımcı olacak bir yazı tipidir. Aynı zamanda geliştiriciler yazı tipinin zarif bir dokunuşa sahip olmasını ve düpedüz ucuz görünmemesini sağlamışlardır. Bu yazı tipi Charles Eames ve Ray Eames tarafından geliştirilmiştir ve otantik bir şablon tarafından tasarlanmış gibi görünen ahşap bir görünüm sunar. Geliştiricilere göre, harflerin kıvrımları kontrplak kıvrımlarından esinlenilmiştir.

2. Rooney

Jan Fromm tarafından geliştirilen bu tipografi logo tasarımcıları arasında oldukça popülerdir. Doğal kıvrımları son derece uysal görünüyor ve bu nedenle logo tasarımınıza dostça bir çekicilik katacağından emin olabilirsiniz. Bu yazı tipiyle ilgili en şaşırtıcı şey, kullanıldığı boyuttan bağımsız olarak sahip olduğu çok yönlülüktür. Büyük fontlar olarak kullanıldığında, seriflerin ince kıvrımları zarif ama aynı zamanda oldukça etkili görünüyor. Öte yandan, daha küçük yazı tipleri çok yumuşatıcı bir görünüme sahiptir. Rooney yazı tipi altı farklı boyutta mevcuttur, böylece size denemeler için çeşitli seçenekler sunar. Hatta dövme fontu olarak da kullanılabilir.

3. Hermes

Bu yazı tipi ilk olarak 1995 yılında Matthew Butterick tarafından geliştirilmiştir. Yazı tipinin 1908 yılına kadar uzanan bir Alman tasarımından esinlendiği söylenmektedir. Yazı tipinin kökeni ne olursa olsun, kesinlikle modern grafik tasarımcıların favorisidir ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu tasarım, işlevselliğine katkıda bulunan çeşitli stillere ve ağırlıklara sahiptir ve bu da onu çoğu logo tasarımı için bariz bir seçim haline getirir.

 

4. Enclave


Enclave yazı tipi, benzersiz ama aynı zamanda son derece okunaklı bir yazı tipi geliştirmek isteyen James Montalboro tarafından tasarlanmıştır. Yazı tipi büyük, kalın seriflerden oluşuyor, ancak zarif bir şekilde yuvarlatılmış kenarları ve kıvrımları yazı tipindeki sertliği ortadan kaldırıyor ve ona bir incelik katıyor. Bu, daktilo yazı tipine çok benziyor ancak kıvrımlar sayesinde çok daha şık ve tarz sahibi görünüyor. Enclave ile ilgili en iyi şey, büyük veya küçük boyutta veya hatta dövme yazı tipi olarak kullanıldığında bile iyi görünmesidir.

5. Franklin Gothic

Bu yazı tipi ilk olarak 1903 yılında geliştirilmiş ve daha sonra 1980 yılında güncellenmiştir. Bununla birlikte, bu tipografinin modern versiyonu 1991 yılında, baskıda, web'de veya kullanıldığı herhangi bir yerde iyi görünmesini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu, çeşitli ortamlarda kullanılabilecek logo tasarımları için ideal bir seçim olmasının ana nedenlerinden biridir. ABD'de Grotesk olarak bilinen bu logo, logo tasarımı tipografisi söz konusu olduğunda listelerin başında yer alıyor
.

6. Bayan Eaves


Bu yazı tipinin oldukça alışılmadık bir adı olduğu kesin. Ancak, bu çok yönlü bir yazı tipidir ve Zuzana Licko tarafından geliştirilmiştir. Geliştirici, tasarımın yazım öncüsü John Baskerville tarafından kullanılan yazı karakterinin çağdaş bir yorumu olduğunu itiraf etti. Bu yazı tipi aslında kızlık soyadı Sarah Eaves olan eşinin adını taşıyor. İster büyük harflerle ister metin yüzü olarak kullanın, bu yazı tipi küresel bir çekiciliğe sahiptir ve oldukça popülerdir.

Dünyanın dört bir yanındaki logo tasarımcıları bu yazı tiplerine kefil oluyor ve tasarımlarında tekrar tekrar kullanıyor. Diğer logo tipografileri revaçta olsa da, bunlar kesinlikle en gözde olanları.
 

Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın

 

Diğer makalelerimize göz atın

x