Logonuzu tasarlamaya başlayın

Markalı bir sunumla müşterileri çekmek

Yayınlandı: 04/06/2018

İşinizi yatırımcılara sunmak, kaynak yaratma sürecinin çok önemli bir parçasıdır. Yatırımcılar, sunduğunuz içerik ve bilgilere ve bunları nasıl sunduğunuza bağlı olarak karar verirler. İçerik - hem materyal hem de görsel sunum - etkili bir şekilde sunulmalı, özlü ve ilgi çekici olmalıdır. Bugün, yatırımcılarınızla yapacağınız ilk toplantıda onların kalbini kazanmak için son teknoloji ürünü bir PowerPoint sunumu hazırlamanın püf noktalarını öğreneceksiniz
.
Yatırımcılarınızı nasıl çekersiniz

İpucu #1: Kısa ve Öz Olun

Bir yatırımcıyla ilk toplantı genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürer. Sunumunuz bu sürenin tamamını almamalıdır. Bu nedenle, sunumu yapmak için 20 ila 30 dakikanız vardır. Zamanın geri kalanı soru-cevaba ayrılmalıdır.

Bu durumda kaç slayt eklemek en uygunudur? Bazı uzmanlar, ana sunum vurgularınızı 10 slayta sığdırmanızı önermektedir. Bu arada, slaytlar tıka basa doldurulmamalıdır. Kullandığınız yazı tipleri, sunumunuzu uzaktan okunabilir ve fikirlerle yoğun tutmak için 30 puntodan daha küçük olmamalıdır.

 

Logonuzu tasarlamaya başlayın


İpucu #2: Şirket Logonuzla Açın
 

Şirketinizin sunumunu açmanın en iyi yolu, ilk slaytta logonuza yer vermektir. Logoyu oluştururken, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var:

  • Logonuz markanızın konseptini temsil etmelidir. Stili, renk paleti ve genel tasarımıyla yaptığınız işe uygun olmalıdır. Buna ek olarak, çalıştığınız sektörün türüne ve temsil ettiğiniz işletmeye de uymalıdır.

  • Logonuzun rengini iki kez düşünmelisiniz. Daha geleneksel bir logo için renk felsefesi hakkında daha fazla bilgi edinin ve şirketinizin özüne uygun birkaç renk tonu seçin. Daha modern bir logonun peşindeyseniz, degradeler ve renk gökkuşakları biraz yaratıcılık serpmek için kullanılabilir.

  • Logonuzu ilk slaydın ana odağı haline getirin. Slaydın tam ortasına yerleştirin veya gerekirse hafifçe sola veya sağa kaydırın. Dahası, izleyicilere yol boyunca hangi şirketi temsil ettiğinizi hatırlatmak için sunumunuzun her slaytına bir logo küçük resmi eklemek isteyebilirsiniz.

Günümüzde, bir logo tasarımı için fazla para harcamanıza gerek yok. Web'de, şirket logosu vizyonunuzu en kısa sürede ustalıkla somutlaştırmanıza olanak tanıyan bir dizi kapsamlı araç bulabilirsiniz.

Örneğin, bunlardan biri olan LogoGenie bir çırpıda online logo tasarlamanızı sağlıyor. Web sitelerinde, en çok beğendiğiniz hazır tasarımı seçmeniz ve kapsamlı bir araç seti kullanarak özelleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra logoyu indiriyor ve dilediğiniz yerde kullanabiliyorsunuz


Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın

 

İpucu #3: Temel Sunum Ana Hatlarına Bağlı Kalın
 

Sunumunuzla yatırımcıların ilgisini çekmek için, ne yaptığınızı ve sizi alanınızda benzersiz kılan şeyleri açık ve etkili bir şekilde anlatmanız gerekir. Sunum yapmak için sınırlı sayıda slaytınız olduğu göz önüne alındığında, yatırımcılara en çok hitap etmenizi sağlayacak sunum yapısına bağlı kalmak akıllıca olacaktır
.  

İşte ana hatlar:

  • Başlık slaytı kuruluşunuzun adını, logosunu ve sloganını (varsa), adınızı ve unvanınızı ve iletişim bilgilerinizi içermelidir.

  • Problem slayt, müşterilerin şu anda (tam olarak) karşılanmayan belirli bir ihtiyacını açıklar.

  • Çözüm slaytında ürün/hizmetinizin belirlenen ihtiyacı nasıl karşıladığı açıklanmaktadır.

  • İş modeli slaytı, ürününüzü/hizmetinizi sunarak nasıl kar elde edeceğinizi gösterir.

  • Altta yatan sihir slayt, ürününüzü/hizmetinizi benzersiz kılan şeyin ne olduğunu, yani insanların bunun için ödeme yapmak istemesini sağlayacak ‘gizli sos’un ne olduğunu açıklamanızı sağlar.

  • Pazarlama ve Satış tanıtım, dağıtım kanalları, mevsimsellik vb. konularla ilgilenir.

  • Rekabet slayt, pazardaki rakiplerinizi inceler ve neden onlardan daha üstün olduğunuzu ortaya çıkarır.

  • Yönetim ekibi slayt, yatırımcılarınıza ekibinizin ilgili niteliklere ve deneyime sahip olduğu konusunda güven verir.

  • Finansal projeksiyonlar slaytı finansal ihtiyaçlarınızı detaylandırır ve 3 ila 5 yıllık bir tahmin sunar.

  • Pozitif Momentum ve Çekiş slaytı. Bu, yatırımcıları kazançlarını resmederek ve ilgili zamanlamaya işaret ederek harekete geçmeye teşvik etmeyi amaçlayan bir kapanış slaytıdır.

Aslında, sıfırdan bu kadar çok sayıda iyi düşünülmüş slayt hazırlamak zaman alıcı olabilir. Bunun yerine, gerekli slaytları zaten içeren ücretsiz hazır Powerpoint şablonlarından birini tercih edebilirsiniz. Size kalan, şirketinizle ilgili bilgileri girmektir. Aşağıda bir örnek verilmiştir:
 

Pitch Pro PowerPoint Şablonu
 

Power point şablonu

Son derece profesyonel Pitch Pro şablonu ile, şirketinizi yatırımcılara sunmak için tasarlanmış olanları içeren 100'den fazla benzersiz slaytla sunumunuzu etkili bir şekilde gerçekleştireceksiniz
.
 

Responsive website

Mobil web siteniz için mutlak en iyi çözümdür.
Enabled, tüm ihtiyaçlarınızı ve gereksinimlerinizi karşılamak için yüksek kaliteli özel HTML Mobil Şablonları, Google AMP Şablonları ve Mobil WordPress Temaları sağlar. Destekleri inanılmaz derecede hızlıdır ve her zaman müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanır. Geçen yıl internet trafiğinin %70'inden fazlası mobil cihazlardan geldi. Bu şansı kaçırmak istemezsiniz. Enabled mobil web siteniz için en iyi seçimdir!

 

İpucu #4: Sunumunuzu İnfografiklerle Doldurun
 

Yatırımcılarınıza bir sunum yaparken mümkün olduğunca ikna edici olmalısınız. Bunun için istatistiksel verileri kullanmanız gerekecektir. Bunu başarmak için, anlatmak istediklerinizi net bir şekilde örneklendiren ve istediğiniz mantıksal bağlantıları kurmanıza yardımcı olan infografiklere başvurun.

Dijital sanat ve tasarım konusunda uzman değilseniz, PowerPoint sunumunuzda yine de çarpıcı infografikler elde edebilirsiniz. Neyse ki, bir dizi modern sunum şablonu, şirketinizin ihtiyaçlarına uyarlaması kolay olan önceden oluşturulmuş infografiklerle birlikte gelir.
 

İş İnfografikleri PowerPoint Tasarımı
 

Business Infographics

 

Bu şablonun hazır infografikleriyle kalıcı bir etki bırakın. Önceden oluşturulmuş 186 slayt, Ok, SWOT, Piramit, 3D Pasta, Zaman Çizelgesi, Daire, Ağaç, Bulmaca ve diğer infografikler dahil olmak üzere mucizevi infografiklerle doludur.

 

İpucu #5: Modern ve Kalın Yazı Tipleri Kullanın
 

PowerPoint sunumunuzu aşırı bilgi ile dolduramazsınız. Her şeyden önce bu, anlatmak istediklerinizi daha az net ve kapsamlı hale getirir. İkinci olarak, sunumunuza ne kadar çok bilgi doldurursanız, kullandığınız yazı tipleri de o kadar küçülür. Bu da sonuçta okunabilirliğe zarar verir.

Bunun yerine, bu yılın modası olan kalın yazı tiplerini kullanın. Bir şablon kullanmaya karar verirseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi premium yazı tipi kullanışlı olacaktır.
 

Kentsel Planlama PowerPoint Teması
 

Kentsel Planlama PowerPoint Teması

 

Kentsel Planlama teması, kalıcı bir etki bırakan bir sunum sunmak için idealdir. Kalın yazı tiplerinin yanı sıra açık ve koyu arka plan versiyonu ile bu sunum, paylaştığınız slaytların tamamen yutulmasını ve en iyi şekilde hatırlanmasını sağlar.

 

Logonuzu tasarlamaya başlayın
 

İpucu #6: Akıllı Renk Seçimleri Yapın
 

Seçtiğiniz renk paleti, sunumunuzun ruh halini ve genel izlenimini belirler. Daha çok uzman tarafında kalmak istiyorsanız, yeşil veya mavi ve beyaz gibi soğuk tonların sakinleştirici, iş benzeri bir kombinasyonuna sadık kalın:
 

Minimal Yaratıcı PowerPoint Şablonu
 

Minimal Yaratıcı PowerPoint Şablonu

Öte yandan, yatırımcıları enerjiniz, yaratıcılığınız ve zevkinizle etkilemek istiyorsanız, canlı renklerden uzak durmayan modern PowerPoint şablonlarını tercih edin. Bu, yatırımcılara yenilikçiliğinizi ve proaktif düşüncenizi vurgulayacaktır. Örneğin, 2018'in moda renklerinin canlılığını son teknoloji düzenler ve geometrik şekillerle birleştiren hayranlık uyandıran Edge şablonuna göz atın.
 

Edge PowerPoint Sunum Teması
 

Edge PowerPoint Sunum Teması

 

İpucu #7: Yüksek Kaliteli Görseller Şart

 

İnsanlar resimleri ve görüntüleri kelimelerden daha çok hatırlar. Bu nedenle slaytlarınızı yüksek kaliteli görseller ve grafiklerle desteklemeniz önemlidir. Dahası, sunumunuz büyük ekrana hazır olmalı ve kullandığınız görseller piksel mükemmelliğinde olmalıdır.

Bir dizi modern PowerPoint şablonu bu konuda tam da ihtiyacınız olan şeyi size sunuyor. Bir örnek görmek isterseniz, aşağıda yer alan yepyeni Pitch Deck sunum temasına göz atın:


2018 Pitch Deck PowerPoint Teması
 

Markalı bir sunumla müşteri çekmek


Toparlıyoruz

Yatırımcılarınızın kalbini kazanmak için özlü ve son derece etkili bir sunum yapmalısınız. Şık, infografiklerle dolu, okunabilir ve iyi resmedilmiş 10 slayta sadık kalırsanız, bunu etkili bir şekilde başarabilirsiniz. PowerPoint sunumunuzu oluşturmaya hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız, içeriğinizle doldurduğunuzda yatırımcılardan ‘wow’lar alacak modern bir hazır tema seçebilirsiniz.


Tanıtımınız için bir logoya mı ihtiyacınız var? logogenie.net ile bir logo tasarlamaya başlayın.
 

Start designing your logo

 

Diğer makalelerimize göz atın

x