Logonuzu tasarlamaya başlayın

Neden siyah beyaz bir logoya ihtiyacınız var?

Yayınlandı: 29/03/2018

Peki neden logonuzun siyah beyaz versiyonuna ihtiyacınız var, Mevcut logo paketinizi tamamlamanın dışında, logonuzun siyah beyaz versiyonları aslında oldukça kullanışlıdır ve günümüzde birçok farklı şekilde kullanılmaktadır. Siyah beyaz logoların arkasındaki konsepti anlamak için, siyah beyaz logo tasarımının psikolojisi hakkında biraz daha okuma materyali sunuyoruz. Siyah beyaz logolar bir zamanlar basılı ürünlerde çok popülerdi. Renkli yerine siyah beyaz ürünler basarak mürekkep parasından tasarruf etmek için kullanılıyorlardı. Günümüzde renkli baskı maliyetleri önemli ölçüde düştü ve giderek daha fazla insan sosyal ağlar, web siteleri ve dijital kırtasiye ürünleri gibi başka yollarla iletişim kuruyor. Kağıt artık kullanılmıyor gibi görünüyor. Peki neden logonuzun siyah beyaz bir versiyonunu edinin? İşte size bu seçeneği listenizden çıkarmanız için birkaç neden:


Siyah beyaz logo nedir ?

Siyah beyaz logolar renkli logonuzun monokrom versiyonlarıdır. Monokrom, tüm logo tasarımı boyunca tek bir renk kullanılmasıdır. Seçilen tek renk dışında başka efekt, gölge veya ton içermez.

Siyah beyaz logo

Siyah beyaz bir logoya sahip olmanız için nedenler


Özel ürünlerin basılması

Logolar bazen lazer gravür, nakış, 3d baskı, tekstil baskı gibi geleneksel olmayan şekillerde kullanılır. Tüm bu ürünler, sıradan renkli dosyaları desteklemeyen özel makineler kullanır. İşte bu noktada monokrom (siyah beyaz) formatlar devreye girer.


Tarama ve fakslama

Hiç bir belgeyi taradığınızda veya faksladığınızda tamamen soluk çıktığını gördünüz mü? Siyah beyaz bir logo ile bunun olma ihtimali çok daha düşüktür! Çoğu zaman bir belgeyi tararken veya fakslarken makine renkleri destekleyebilir veya desteklemeyebilir (Faks makineleri genellikle asla desteklemez). İşte bu noktada logonuzun siyah beyaz versiyonu işinize yarayacaktır. Siyah beyaz bir logo kullanarak belgelerinizdeki kontrastı ve gölgeleri güçlendirebilir ve logonuzun daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.


Ortaklıklar ve işbirlikleri

Yolun bir yerinde, diğer şirketlerle pazarlama ve ortaklık anlaşmalarıyla ilgilenebilirsiniz. Genellikle bu ortaklıklar, benzersiz logo tasarımınızı başka birinin ürünlerine, web sitesine vb. eklemeyi içerir. Çoğu durumda tek renkli bir logo istenecektir. Çoğu marka tek renkli logolara sahip olmayı sever, böylece sayfaları/ürünleri çok fazla farklı renkle karmaşık görünmez.


Siyah beyaz logo örneği


İş ortaklarınıza kendi siyah beyaz logo formatınızı sunmanız her zaman önemlidir. İster baskı, ister tarama veya ortaklıklar için olsun, renkli bir logoyu siyah beyaza dönüştürmek için başka birine izin vermek yerine kendi dosyanızı sağlamanız her zaman tavsiye edilir. Diğer tarafta dosyalarınızla kimin oynayacağını asla bilemezsiniz. Deneyimsiz olabilirler veya dosyaları düzgün şekilde dönüştüremeyebilirler ve sonuçta düşük kaliteli siyah beyaz bir logo elde edebilirsiniz. 


Hizmetimiz en iyi kalitede siyah beyaz logo formatlarını garanti ediyor. Logonuzu bugün online olarak tasarlamaya başlayın ve kendinize özel bir şey yaratın !
 

Diğer makalelerimize göz atın

x