Logonuzu tasarlamaya başlayın

Şaşırtıcı ve Profesyonel Bir Web Sitesi Nasıl Tasarlanır?

Yayınlandı: 23/03/2021

Harika ve Profesyonel Bir Web Sitesi Nasıl Tasarlanır


Web sitenizi markanızın internetteki evi olarak düşünün. Web siteniz bir sosyal medya sayfasının yerini alamaz çünkü sosyal medya sayfaları, tasarımları gereği, işlevsellikleri açısından oldukça sınırlıdır ve gerçek bir çevrimiçi evden çok bir iletişim kanalı görevi görür. İnsanlar markanızı ararken, arama motorlarını kullanırlar ve kim olduğunuz ve neler sunduğunuz hakkında bilgi almak için web sitenizi bulmaya çalışırlar. 


Kim olduğunuzu, ne sunduğunuzu ve neden onlar için en iyi seçim olduğunuzu iyi uygulanmış bir web tasarımıyla tam olarak anlatın. Web tasarımı sadece bir web sitesinin nasıl göründüğü değil, aynı zamanda nasıl çalıştığıdır. Daha önce hiç web sitesi oluşturmadıysanız veya oluşturduysanız ve tazelemeye ihtiyacınız varsa, nasıl harika bir web tasarımına sahip olabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin. 

 

Web Tasarımının Bileşenleri


Web Tasarımının Bileşenleri


Web tasarımı, çeşitli tasarım süreçlerini kapsayan geniş bir şemsiyedir. Bu süreçlerin ortak paydası, hepsinin web sitelerinin çalışmasını sağlayan şeyin bir parçası olmasıdır. Bir şekilde grafik tasarım içermeyen bir web tasarımına sahip olamazsınız ve SEO'yu görmezden gelirseniz, web siteniz çok fazla ziyaretçi almayacaktır. 


Web tasarımının bileşenleri şunları içerir:


Grafik tasarım


Grafik tasarım, web sitesi tasarımının önemli bir bileşenidir. Bir web sitesinde gördüğünüz neredeyse her şey, şirketin logosu, görseller ve infografikler, afişler ve hatta reklamlar dahil olmak üzere bir grafik tasarımcı tarafından oluşturulmuştur. 


UX tasarım 


Genellikle UX tasarımı olarak kısaltılan kullanıcı deneyimi tasarımı, kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşime girdiğiyle ilgilenen web tasarımı unsurudur. Genel olarak UX tasarımı, bir web sitesinin kullanımını kolay ve keyifli hale getirmeyi amaçlar; bu da göze çarpan simgeler, gezinmesi kolay site haritaları, kullanıcıya nasıl çalıştıklarına dair ipucu veren özellikler (örneğin, üzerine gelindiğinde genişleyen görüntüler) tasarlamak ve web sitesinin engelli kullanıcılar için erişilebilir olmasını sağlamak anlamına gelir. 


SEO


SEO olarak da bilinen arama motoru optimizasyonu, web tasarımcılarının ve geliştiricilerinin web sitelerinin arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için yaptıkları seçimler bütünüdür. İçeriği mantıklı ve düzenli bir formatta sunan ve resimlerdeki alt etiketler, meta başlıklar ve açıklamalar gibi unsurları içeren web sitesi tasarımları, bu unsurları içermeyenlere göre daha üst sıralarda yer alır. 


Düzen ve görsel görünüm 


Bir web sitesinin nasıl göründüğü, web tasarımının bir başka bileşenidir. Web tasarımının bu kısmı, düğmelerin şekilleri ve renkleri, tipografi, navigasyonun nasıl düzenlendiği ve içeriğin nasıl sunulduğu gibi şeyleri kapsar. 


Navigasyon


Ziyaretçiler bir web sitesinde bu şekilde dolaşırlar. Genellikle bir web sitesinin navigasyonu, sayfanın üst kısmında veya yan tarafında yer alan bir dizi bağlantıdan oluşur. İyi planlanmış bir web sitesi navigasyonu, mantıksal bir sıra izleyen bir site haritası oluşturmak ve navigasyon çubuğunu sayfalar arasında tutarlı ve ziyaretçiler için anlamlı olacak şekilde sunmak anlamına gelir. Temel olarak, ziyaretçiler web sitenizi ziyaret ederken asla “kaybolmamalıdır–ve iyi tasarlanmış navigasyon bunu önler.  


İçerik 


İnsanları web sitesini ziyaret etmeye iten şey aslında budur. İçerik fotoğraflar, blog yazıları, hizmetler, metinler, satılık ürünler olabilir–çoğu durumda bunlardan birden fazlasıdır. İçerik web tasarımında işe yarar çünkü web sitesinin tasarımı içeriği “çerçeveler”. Düşünceli tasarım, içeriği mantıklı ve çekici bir şekilde sunar.  


Web Tasarımı ve Web Geliştirme

 

Web tasarımı vs web geliştirme


Web tasarımı için alışveriş yaparken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli şeylerden biri şudur: web tasarımı ve web geliştirme aynı şey değildir. 


Web tasarımı, belirli hedeflere ulaşan estetik açıdan hoş bir web sitesi oluşturma sürecidir. Bu hedefler, insanların bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapmasını sağlamak veya belirli bir konu hakkındaki bilgileri tutarlı ve erişilebilir bir şekilde paylaşmak olabilir. Bir web tasarımcısı, harika görünen ve ziyaretçileri belirli eylemlerde bulunmaya yönlendiren web siteleri oluşturmak için yaratıcılığını ve teknik tasarım becerilerini kullanır. Web tasarım jargonunda bu özel eylemler dönüşüm olarak bilinir.


Web geliştirme, bir web sitesini hayata geçirmenin ve tasarımcının amaçladığı gibi çalışmasını sağlamanın perde arkası sürecidir. Web geliştiricileri HTML, CSS ve bir veya daha fazla programlama dili ile çalışma deneyimine sahip kodlayıcılardır. 


Aynı zamanda deneyimli bir web geliştiricisi olan yetenekli bir web tasarımcısı bulabilirsiniz. Durum böyle olduğunda, onlarla çalışmak web sitenizi tasarlama, oluşturma ve başlatma sürecini süper sorunsuz hale getirebilir. Ancak her web tasarımcısının bir web geliştiricisi olduğunu veya her ikisini de yapmayı bilen birinin her ikisinde de eşit derecede yetenekli olduğunu varsaymayın. Birini web tasarımı veya web geliştirme için işe almadan önce, portföylerini inceleyerek ve eski müşterilerinin çalışmalarıyla ilgili referanslarını okuyarak onları tamamen inceleyin. 


Markanızı Web Tasarımınıza Yerleştirin

 

Markanızı web tasarımınıza dahil etmek


Nihayetinde, iyi uygulanmış web tasarımı markalaşmanın bir parçasıdır. Ziyaretçiler web sitenizle olumlu bir deneyim yaşadıklarında, bu deneyimi markanızla ilişkilendirirler. Benzer şekilde, kötü bir deneyim (yavaş yükleme, kafa karıştırıcı gezinme, kırık bağlantılar ve bunun gibi diğer sorunlar nedeniyle) markanıza kötü yansır. 


Web sitenizin tasarımı aynı zamanda renk paletiniz, logonuz, yazı tipleriniz ve markanızı temsil etmek için seçtiğiniz görseller gibi görsel seçimler yoluyla markanızı tanıtmaya da hizmet eder. Örneğin, kalın turuncu bir başlığa ve Impact yazı tipine sahip bir web sitesi bir inşaat markasını doğru bir şekilde iletebilir, ancak bir yoga stüdyosunun web sitesi için mükemmel bir seçim olmayabilir. Web sitenizin tasarımını geliştirirken, markanız hakkında ne iletmek istediğinizi ve ardından marka kişiliğinizi ve tekliflerinizi görsel olarak en iyi nasıl ifade edeceğinizi belirleyin. 


Web sitenizin işleyişi bile markanızı ifade edebilir. Örneğin, tamamı büyük fotoğraflar içeren birkaç sayfadan oluşan minimalist, sade bir web sitesi bir fotoğrafçı için harika bir seçim olabilir. Bir çocuk giyim web sitesi için, simgeler için klasik oyuncaklar gibi tuhaf unsurlar, eğlenceli, yaşa uygun bir seçim olduğunuzu iletebilir. 


Kendin Yap mı, Her Şey Dahil mi?

 

DIY veya her şey dahil


Tam teşekküllü bir web tasarımına ulaşmak için izleyebileceğiniz birkaç farklı yol vardır. İzlenecek doğru yolu belirlemek için kendinize sormanız gereken ilk şey şudur: “Web tasarımımı kendim mi yapmak istiyorum yoksa benim için tasarlaması için birini mi işe almak istiyorum? ”


[görsel öneri̇si̇: kafasinin üzeri̇nde soru i̇şareti̇ olan ki̇şi̇]


Kendin yap yolunu seçerseniz, kendinize sormanız gereken bir sonraki şey şudur: “bir web sitesinin arka ucunu ne kadar rahat idare edebilirim? ” 


Eğer cevabınız “hiç değil,” ise web tasarımı yaptırmak için en iyi seçim Wix veya Squarespace gibi kullanıma hazır bir platform kullanmaktır. Bu gibi platformlarla, size aşağıdakileri sağlayan hepsi bir arada bir web sitesi hizmetine abone olursunuz:
 

- Benzersiz alan adınız
- Hosting
- Önceden hazırlanmış web tasarım şablonları
- Sayfaları tasarlamak için sürükle ve bırak düzenleyici (bunun kullanımının ne kadar kolay olduğu platforma göre değişir)
- Sorularınızı yanıtlayabilecek, içgörülerini paylaşabilecek ve web sitenizde karşılaştığınız zorluklarda size yol gösterebilecek diğer abonelerden oluşan bir topluluğa erişim.
 

Belirli platformlarda, sitenize Google Drive ile entegrasyon veya Instagram akışınızı görüntüleyen bir galeri gibi ek işlevler kazandıran çeşitli eklentilere de erişebilirsiniz. Ne elde edeceğiniz ve bunun size ne kadara mal olacağı platformdan platforma büyük ölçüde değişir, bazıları diğerlerinden çok daha kullanıcı dostu bir deneyim sunar.

[görsel önerisi: Wix/Squarespace/diğer bir web sitesi platformu arayüzü veya logosu]

Yukarıdaki soruya cevabınız “kısmen veya oldukça,” ise, web sitesi platformları için daha fazla seçeneğiniz var demektir. Kullanıma hazır bir platformla devam etmek kesinlikle bir seçenektir, ancak tek seçeneğiniz bu değildir. Şu anda internetteki diğer tüm platformlardan daha fazla web sitesine güç veren WordPress ile de gidebilirsiniz. WordPress ile harika görünen bir web sitesi yapmak için mutlaka bir kodlayıcı olmanız gerekmez, ancak web sitenizi oluştururken tabiri caizse “ellerinizi kirletmeniz ”gerekir. Alan adınızı ve barındırma hizmetinizi başka sağlayıcılardan satın almanız ve bunları WordPress hesabınıza bağlamanız gerekecektir. 

Bir WordPress web tasarımı ile çalışmanın en büyük avantajlarından biri ücretsiz olmasıdır. Bununla birlikte, özel temalar ve eklentiler gibi benzersiz web sitenizi oluşturmak için kullanacağınız birçok şey maliyetlidir. 


Hangi web platformunu seçerseniz seçin, kendi tasarımınızı oluşturmayı veya profesyonel bir web tasarımcısıyla çalışmayı tercih edebilirsiniz. Web'de tasarımcı ararken, WordPress veya Shopify gibi belirli platformlar için özel temalar ve şablonlar konusunda uzmanlaşmış çok sayıda web tasarımcısı bulacaksınız. Belirli bir web platformunda uzmanlaşmış bir tasarımcı ile çalışarak, çalıştığınız platform için optimize edilmiş bir şey alacağınızı garanti edersiniz. 


Burada kendin yap yoluna da gidebilirsiniz ve genellikle bu, nasıl kod yazılacağını bilmeniz gerektiği anlamına gelmez. Genel olarak, web sitenize benzersiz bir görünüm ve his vermek, bir tema seçmek, ardından renkleriniz, yazı tipleriniz ve resimleriniz gibi tasarım öğelerini seçmek kadar kolaydır. Bu, çoğu WordPress teması için bile geçerlidir. 


WordPress veya başka bir platformun web siteniz için doğru seçim olup olmadığı bütçenize, web sitenizin ihtiyaç duyduğu işlevselliğe, ihtiyaç duyduğunuz özelleştirme miktarına (genellikle daha fazla özelleştirme, sizin açınızdan daha fazla teknik deneyim anlamına gelir) ve web sitenizi oluşturmak ve sürdürmek için ne kadar zaman ve enerji harcamanız gerektiğine bağlıdır.


Web Tasarımında Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

 

Web Tasarımında Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler


Özel bir web sitesi tasarımı oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken çok şey var. İster kendin yap yoluna gidin ister profesyonel bir tasarımcıyla çalışın, işte size zaman ve paradan tasarruf etmenizi sağlarken baş ağrısından kaçınmanıza yardımcı olabilecek birkaç ipucu: 


Sitenizde Gezinmeyi Kolaylaştırın


Ziyaretçiler web sitenizde asla “kaybolmamalıdır”. Navigasyonunuz sayfadan sayfaya tutarsızsa veya açık, mantıklı bir yapıya uymuyorsa, navigasyonunuzun sezgisel hissettirmesi için değiştirin. 


Kullanıcıları Metin Duvarlarıyla Boğmayın


Yazılı içerik sunarken paragraflarınızı kısa tutun–üç veya dört cümleden uzun olmasın. Metninizi net paragraflara ve özlü başlıklar altında iç içe geçmiş bölümlere ayırarak, okuyucular için metnin üstesinden gelmeyi daha kolay hale getirirsiniz, bu da onları web sitenizde tutar ve içeriğinizi daha uzun süre tüketir. 


Web Sitenizi Mobil İçin Optimize Edin


Günümüzde çoğu insan web sitelerini akıllı telefonlardan görüntülüyor. Web siteniz masaüstünün yanı sıra mobil cihazlar için de optimize edilmemişse, ziyaretçi kaybedersiniz. 


Tutarlı Bir Tarz Tutturun


Ana sayfanızda tek bir yazı tipi kullanıyorsanız, tüm sayfalarınızda bunu kullanın. Benzer şekilde, her sayfa için tutarlı bir renk paletine ve benzer görsel düzene sahip olun. 


Don’t Forget to Test!


Siteniz yayına girmeden önce test edin! İdeal olarak, birkaç farklı cihazda (bir akıllı telefon ve bir dizüstü bilgisayar, farklı işletim sistemleri, farklı tarayıcılar) birkaç kişinin web sitenizi test ederek platformlar arasında düzgün çalıştığından emin olmasını sağlayın. 


Logonuzu Benzersiz Web Tasarımınızın Odak Noktası Yapın


Web siteniz nasıl görünürse görünsün, logonuzun göze çarpan bir yerde gösterilmesi gerekir. Henüz bir logonuz yoksa, Logogenie’nin basit, sezgisel logo aracını kullanarak markanız için mükemmel logoyu oluşturun. 

 

Kendiniz için mükemmel renklere sahip bir logo tasarlayın

 

Bütçenizde logo için ayıracak paranız yoksa, umutsuzluğa kapılmayın. Geçmişte sınırlı seçeneklere sahip olsanız da, günümüzde teknoloji neredeyse herkesin logogenie gibi çevrimiçi bir logo tasarım aracı kullanarak kendi logosunu tasarlayabileceği şekilde gelişti. 

Dijital çağımızda, tasarım yazılımı ellerinizin teknik becerisinden çok yaratıcı fikirlerinizle ilgili. Fırça darbelerinizde veya kalem gölgelendirmelerinizde ustalaşmanıza gerek yok — sabit ellere bile ihtiyacınız yok. Dijital logo oluşturucularla tek ihtiyacınız olan bir fikir.

Logogenie ve diğer çevrimiçi tasarım araçları, ilk kez kullananlar için bile tasarımı hızlı ve kolay hale getirmek için şablonlar kullanır. İlk olarak, açılır menüden sektörünüzü seçersiniz. 

 

Logogenie'nin logo üreticisi



Şablonlarımızı en iyi sektörlerin ihtiyaç ve taleplerine göre kategorize ettik, bu nedenle sizinkini bulmak ilk adımdır. Algoritmamız daha sonra sektörünüz için en iyi seçenekleri oluşturacaktır. 

 

Sadece beğendiğinizi seçin ve düzenlemeye başlayın. Her şablonu istediğiniz gibi özelleştirebilir, seçimlerinizi aşağıdakiler için kişiselleştirebilirsiniz: 

 

- Ana görseller
- Şirket adı ve sloganı
- Yazı tipi ve tipografi
- Renk şemaları
- Metin ve resim boyutları
- Metin ve resim yerleşimi
- Yeni simgeler ekleme

- Katmanlama (bazı görüntüleri diğerlerinin arkasına veya önüne koyma)

 

200'den fazla simgeden oluşan dahili kütüphanemizden seçim yapabilirsiniz. Hızlı bir bakış, gökkuşağı yapraklı ağaçlar, kalkan armaları, kitaplar, mezuniyet kepleri ve daha fazlası dahil olmak üzere yukarıda bahsettiğimiz entelektüel imgelerden bol miktarda olduğunu gösteriyor. 

 

logogenie gibi bir DIY logo oluşturucu kullanarak dakikalar içinde profesyonel düzeyde bir logo oluşturabilirsiniz. İşiniz bittiğinde tüm izinleri ve ticari lisansları 24,90$'a satın alarak logonuzu sonsuza kadar kullanabilirsiniz. 

Şablon tasarım tarzı ilk kez tasarım yapacaklar için işe yarasa da, önceden bazı grafik tasarım temellerini öğrenirseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Doğrudan uzman tasarımcılardan özel tasarım ipuçları için blogumuzu okumaya devam edin. 

 

Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın

 

Diğer makalelerimize göz atın

x