Logonuzu tasarlamaya başlayın

Sosyal ağ sayfalarınızı markalaştırma

Yayınlandı: 15/03/2018
 
Sosyal ağ profillerim için hangi boyutta logo formatlarına ihtiyacım olacak?

İster serbest çalışan, ister küçük/orta ölçekli bir şirket veya non-profit, siz sosyal ağ profilleri oluşturmak isteyeceksiniz (Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, vb...) şirketinizi güçlendirmek ve etkinliğiniz hakkındaki haberleri yaymak için kullanabilirsiniz. Bu yazıda sosyal ağ imaj gereksinimleri ve logo branding ile profilinizin nasıl iyi görüneceği hakkında konuşacağız.

Eğer sosyal ağ profilleri oluşturacaksanız, crucial logonuzu göstererek kim olduğunuzu açıkça belirtmeniz gerekir. Logonuz doğru boyutta olmalı ve sosyal ağ sayfalarınızın her birinde görünür olmalıdır. İnsanların sayfanıza (örneğin Facebook) girdiklerinde görecekleri ilk şey olduğu için markalaşma çok önemlidir. Logo formatınız tuhaf, bulanık, okunamayacak kadar küçük görünüyorsa veya göze çarpmıyorsa… İyi bir başlangıç yapmıyorsunuz demektir
.

Sosyal ağ profili logo yerleşimi ve gerekli formatlar hakkında bilmeniz gereken tüm ayrıntılar burada. Bu arada bilmenizi isteriz ki, logo tasarım hizmetimiz tüm ana siteler (FB, Twitter, LinkedIN, Instagram, vb…) için premium sosyal ağ dosya formatları sağlar Daha fazla bilgi için buraya tıklayın


Facebook 

Hepimiz Facebook'u duymuşuzdur! Facebook sosyal ağların tek boynuzlu atıdır. Dünya çapında 2 MİLYARDAN fazla kullanıcısı olan en büyük sosyal ağdır ve işletmeniz için pek çok potansiyel müşteri barındırır. Facebook'un güzelliği, çoğu insanın orada ne yaptıklarını bilmemesidir. Onlar sadece... Daha iyi bir kelime bulamadıkları için… Göz atıyorlar… Orada kendileri için ilginç bir şey olup olmadığını görmek için etrafa göz atıyorlar... Bu yüzden Facebook profilinizi desteklemek için uygun araçlara sahip olmak çok önemlidir. Profil sayfanızda doğru logo markasına sahipseniz, daha profesyonel görünecek ve ürününüzle ilgilenebilecek potansiyel müşterileri çekebileceksiniz. İşte temel görüntü gereksinimleri (Diyagram):

Facebook sosyal ağ şablonu
 
Gördüğünüz gibi ihtiyacınız olan birkaç resim dosyası var, ancak içiniz rahat olsun, tüm bu dosyaları Logogenie'nin sosyal ağ logo paketinden alacaksınız! Daha fazla bilgi için buraya tıklayın Facebook sayfanızı markalaştırırken kaçınmanız gereken hatalardan bahsetmek istiyorum. Aşağıdaki şemada, profil resminizin (180x180px) gönderilerinizin yanındaki resim için de kullanıldığını görebilirsiniz. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, Facebook bunu küçülterek sitenin diğer bölümlerinde kullandığından, logonuzun bu görselde en uygun ve görünür şekilde gösterilmesi çok önemlidir. Dolayısıyla, müşterilerinizin logonuzu tanımasını istiyorsanız, logonuzun net ve görünür olması gerekir. Kapak resminiz de çok önemlidir, logonuzu yeniden kullanabilir veya faaliyetinizi sembolize eden bir resim kullanabilirsiniz. İkinci seçenek, profil resminizde zaten logonuz olduğu için yaygın olarak kullanılan seçenektir (aşağıdaki şemaya bakın).


Hubspot sosyal ağ tavsiyesi

Bu yüzden hata yapmaktan ve çok küçük ve Facebook'a uyarlanmamış logolar kullanmaktan kaçının. 


Twitter

Twitter aylık 330 Milyondan fazla kullanıcısıyla ikinci en büyük sosyal ağdır, way Facebook'tan daha az karşılaştırma gerektirir, ancak yine de çok saygın bir sayı ve şirketler tarafından müşterilere ulaşmak için sıklıkla kullanılıyor. Aynı kurallar twitter için de geçerlidir. Müşterilerinizin sizi kolayca fark edebilmesi için logo markanız platforma uyarlanmalıdır. İşte Twitter için tüm temel format gereksinimleri (aşağıdaki şemaya bakın):


Twitter sosyal ağ tavsiyesi

Aynı kurallar twitter için de geçerlidir, logonuz sosyal ağın her yerinde gönderiler vb. ile kullanılacaktır, bu nedenle logonuzun net, görünür ve Twitter boyut gereksinimlerine uyarlanmış olduğundan emin olun.

Diğer makalelerimize göz atın

x