Logonuzu tasarlamaya başlayın

Ücretsiz Logo Oluşturucular vs Ücretli Logo Oluşturucular: Hangisi Daha İyi ve Neden?

Yayınlandı: 17/09/2020

Ücretsiz logo üreticilerine karşı ücretli logo üreticileri

Logolara en çok ihtiyaç duyan markalar, üst düzey tasarım ajanslarını karşılayamayanlardır. Genç girişimler ve KOBİ'ler, iyi tasarlanmış logolarla gelen marka bilinirliği ve farkındalıktan en çok yararlananlardır, ancak ne yazık ki profesyonel tasarımlar için en küçük bütçelere sahiptirler. İşin iyi tarafı, tüm bunlar son yıllarda yeni bir çözümle değişiyor: ücretli ve ücretsiz logo oluşturucular. 

Günümüzde, kısıtlı bütçeye sahip şirketler logolarını kendileri yapmak için çevrimiçi bir logo oluşturucu veya logo oluşturucu yazılımı kullanabilir. Elbette logo tasarımı hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekiyor, ancak bizimki gibi logo tasarım bloglarına göz atarak bazı ipuçlarını kolayca edinebilirsiniz. Hatta otomatik bir hizmet seçerek logo tasarımından tamamen kaçınabilirsiniz: sadece şirketinizin adını yazın ve sektörünüzle ilgili bazı soruları yanıtlayın, bir logo oluşturucu sizin için saniyeler içinde çalışan bir logo oluşturacaktır. 

Logo oluşturucular küçük işletmelere hitap ediyor, çünkü tasarım ajanslarının maliyetinin sadece bir kısmını karşılıyorlar... ama neden hiçbir maliyeti olmayan ücretsiz bir logo oluşturucu kullanmıyorsunuz? Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok ücretsiz logo oluşturucu var, o halde neden herhangi bir ücret ödemekle uğraşasınız ki? 

Aşağıda açıkladığımız gibi, ücretsiz logo oluşturucular her zaman “ücretsiz,” değildir ve ödediğinizin karşılığını alırsınız. Bu makalede, ücretsiz logo oluşturucular ile ücretli logo oluşturucuları karşılaştırarak aralarındaki farkları ve hangisini seçmeniz gerektiğini göreceğiz.

 

Ücretsiz Logo Oluşturucular: Artıları ve Eksileri

 

İnsanlar ücretsiz logo oluşturuculardan bahsettiklerinde, logo tasarımları oluşturmak için grafikleri düzenlemenize izin veren, genellikle çevrimiçi olan tasarım yazılımlarından bahsediyorlar. Açık uçlu bir tasarım yazılımından daha fazlası olan ücretsiz logo oluşturucular genellikle ilk kez kullananlar için destek sağlar. Örneğin, çoğu ücretsiz logo oluşturucu şablonlarla birlikte gelir — daha önce hiç tasarım yapmamış kullanıcılar önceden var olan bir şablonu seçebilir ve belirli yönlerini değiştirerek kendilerine özgü hale getirebilirler. 

Bu kullanıcı dostu yaklaşım küçük işletmelere iki kat daha fazla hitap ediyor; sınırlı tasarım bütçesine sahip olanlar genellikle kendi tasarımlarını yapma konusunda çok az deneyime sahip oluyor. Ayrıca, bu kendin yap yaklaşımı birçok şapka takan insanlar için mükemmeldir — tek kişilik bir şirkette, kendi logo tasarımcınız olmalısınız! 


Artılar

 

Fiyat
 

Açıkçası, ücretsiz logo oluşturucuların en büyük avantajı “ücretsiz” kısmıdır. Kelimenin tam anlamıyla herkes tek kuruş ödemeden kendi logosunu oluşturabiliyor. Bütçeleri kısıtlı olan şirketler de logo tasarımına ayırdıkları bütçeyi başka yerlere harcayabilirler. 

Çoğu zaman ücretsiz logo oluşturucular bir atlama taşı olarak harika iş görüyor. Şirketler ücretsiz bir “başlangıç” logosu oluşturabilir ve ardından biraz ilgi çekip bütçelerini biraz doldurduklarında daha iyi, daha profesyonel bir logo için para harcayabilirler. 


Hızlı bir şekilde çalışan bir logo oluşturabilirsiniz
 

Ücretsiz logo oluşturucular neredeyse anında logo oluşturmanızı sağlar. Tüm süreç mümkün olduğunca hızlı ve zahmetsiz olacak şekilde ayarlanmıştır; kolaylık ve hıza değer veren insanlar için üretilmişlerdir. Şablonun ne kadarını özelleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz ve seçici değilseniz, dakikalar içinde çalışan bir logo tasarlayabilirsiniz — otomatik bir logo oluşturucu kullanırsanız daha da hızlı.  
 

Şablonlar logo tasarımını kolaylaştırır


Ücretsiz logo oluşturucular neredeyse her zaman şablonlar içerir, bu nedenle sıfırdan tasarlamak zorunda kalmazsınız (istemediğiniz sürece). Logo tasarım deneyimi çok az olan veya hiç olmayan kişiler için bu son derece faydalıdır ve başka türlü tasarım yapamayan insanlardan oluşan bir topluluğun kapılarını açar. 

Ayrıca, otomatik logo oluşturucu kullanırsanız, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz. Otomatik logo oluşturucular, logo tasarımıyla hiç uğraşmak istemeyen kişiler için minimum çaba gerektirir. Aslında sadece küçük bir anket dolduruyorsunuz ve logo oluşturucu algoritması sizin için hazır bir logo oluşturuyor. 

 

Eksileri

 

Telif hakkına sahip değilsiniz

 

Ücretsiz logo üreticileri kendi görsellerinin lisansını ücretsiz olarak veremezler. İflas ederler. Oluşturduğunuz bir logo tasarımının telif hakkını almak için para ödemeniz gerekir. Ve eğer telif hakkına sahip değilseniz, bu, başka herhangi birinin aynı logo tasarımını ceza ödemeden kullanabileceği anlamına gelir. Bu da aşağıda açıkladığımız gibi özgünlük ve taklitçilikle ilgili pek çok soruna yol açar. 

 

Özgünlük yok

 

Ücretsiz logo oluşturucular, ücretli logo oluşturuculara göre daha az tasarım özelliğine sahiptir. Ücretsiz bir logo oluşturucu kullanıyorsanız, özelleştirme seçenekleriniz oldukça sınırlı olacaktır ve ücretsiz logo oluşturucuların sunduğu şablonlar ücretli logo oluşturuculara göre çok daha azdır. 

Sonuçta bu, logonuzun muhtemelen genel bir görünüme sahip olacağı anlamına gelir. Editörün sağladığı stok görsellere bağlı kalacaksınız ve büyük ihtimalle kendi fikirlerinizi çok fazla ekleyemeyeceksiniz. 
 

Gizli ücretler


Bedava öğle yemeği diye bir şey yoktur, derler. Bazı ücretsiz logo oluşturucular gerçekten söylendiği gibi ücretsiz olsa da, diğerleri çok daha yanıltıcıdır. 

Piksel mükemmelliğindeki logonuzu tasarlamak için saatler harcayabilir, ancak indirmek için para ödemeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Ya da belki de ücretsiz olduklarını iddia ediyorlar, ancak tüm iyi şablonlar veya özelleştirme seçenekleri bir ödeme duvarının arkasında kilitli. Bazen de söz verdikleri gibi ücretsiz logo tasarımı sunarlar, ancak logo üreticisinin adı logonun üzerinde filigran olarak yer alır. Ücretsiz bir logo oluşturucunun gerçekten ne kadar ücretsiz olduğunu görmek için her zaman önceden araştırma yapın. 

 

Sınırlandırılmış dosya formatları

 

Ücretsiz logo oluşturucuların genellikle bitmiş sürümü indirmek için yalnızca bir veya iki seçeneği vardır. Eğer bu dosya formatı sizin tercihiniz değilse, yeni logonuzu baskıda, sosyal medyada kullanmaya çalışırken veya hatta web sitenize yüklerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

 

Copycats

 

Telif hakkına sahip olmadığınız için, başka bir şirket sizin logo tasarımınızın aynısını kullanabilir ve siz de onları durduramazsınız. Logo tasarımı ve genel olarak markalaşma, öne çıkma etrafında döner — müşterileriniz markanızı rakipleriniz arasında tanıyabilmelidir. Herkesinkiyle aynı olan bir logoya sahip olmak markalaşmaya ters düşer. 

 

Ücretli Logo Hazırlayıcılar: Artıları ve Eksileri

 

Ücretsiz logo üreticilerine karşı ücretli logo üreticileri

 

Diğer alternatifiniz, pahalı tasarım ajansları ile ücretsiz logo oluşturucular arasında sağlam bir orta yol olan ücretli logo oluşturuculardır. Ücretli logo oluşturucuların ücretsiz logo oluşturucularla birçok ortak noktası vardır: her ikisi de kullanıcı dostudur, her ikisi de yeni başlayan tasarımcılara yöneliktir, her ikisi de yeni tasarımcılara yardımcı olmak için genellikle şablonlar kullanır ve her ikisi de tasarım kontrolünü kullanıcının eline verir. 

En büyük fark, ücretli logo oluşturucuların ek özellikleri ve seçenekleri bir ücret karşılığında sunmasıdır. Amacınız bir logo tasarlamak için mümkün olduğunca az harcamaksa, size yardımcı olmazlar; ancak, ücretsiz logo oluşturucuları çok kısıtlayıcı buluyorsanız, ihtiyacınız olan avantajlar için sadece küçük bir miktar ödeyebilirsiniz — telif hakkınızın mülkiyeti dahil, böylece başka hiç kimse logo tasarımınızı kullanamaz. 


Artılar

 

Tam özelleştirme ve özgünlük


Ücretli logo oluşturucular, daha fazla düzenleme özelliği ve tasarım seçeneği dahil olmak üzere ücretsiz logo oluşturuculara göre size daha fazla kontrol sağlar. Ücretli bir müşteri olduğunuzda, eksiksiz düzenleme seçeneklerine sahip olursunuz. Ücretli logo oluşturucularda şablon görselleri düzenlemek veya belirli renkleri değiştirip diğerlerini değiştirmemek gibi ücretsiz logo oluşturucularda bulamayacağınız birçok gelişmiş efekt elde edersiniz. Logo tasarımında elinizi denemek ve bu beceriyi kendiniz geliştirmek istiyorsanız, ücretli logo oluşturucular size büyümek için alan sağlar. 
 

Ücretsiz logo oluşturucular kadar hızlı ve kolay


Ücretsiz logo oluşturucuların en büyük avantajlarından ikisi, çoğu ücretli logo oluşturucunun avantajlarıyla aynıdır: hem hızlıdırlar hem de kullanıcı dostudurlar. Tüm logo oluşturucu pazarı KOBİ'lere ve tasarım hakkında fazla bilgisi olmayan kişilere yöneliktir; deneyimli tasarımcılar sadece logo tasarımında uzmanlaşmış daha ucuz çevrimiçi sürümler yerine Photoshop gibi bin dolarlık tasarım ekipmanlarını kullanırlar. 

 

Daha iyi şablonlar 


Ücretli logo oluşturucular, maliyeti haklı çıkarmak için olsa gerek, daha kaliteli şablonlar ve stok görseller sunma eğilimindedir. Ücretsiz logo oluşturucular yapabilecekleriniz konusunda kısıtlayıcı olabilirken, ücretli logo oluşturucular daha fazla seçeneğe ve daha fazla yola sahiptir. Daha iyi şablonların yanı sıra, daha fazla özelleştirme seçeneği, aynı şablonu çok daha fazla şekilde düzenleyebileceğiniz anlamına gelir — aralarından seçim yapabileceğiniz katlanarak daha fazla potansiyel logo tasarımı sunar. 
 

Daha fazla çıktı ve dosya formatı


Ücretsiz logo oluşturucular belki bir veya iki standart dosya formatı sunarken, ücretli logo oluşturucular çok sayıda seçeneğe sahiptir. Logonuzu JPG, PNG veya PDF gibi farklı formatlarda indirebilmenizin yanı sıra, bazen belirli dosya boyutları için seçenekleriniz de oluyor. Örneğin, şirketinizin Twitter profili için bir logo banner'ı tasarlamak istiyorsanız, logoyu bir sosyal medya paketinde otomatik olarak yeniden boyutlandırma seçeneğine sahip olabilirsiniz. 
 

Telif hakkını satın alın 
 

Her şeyden önce, ücretli logo üreticilerinin en büyük avantajı, telif hakkınıza kendiniz sahip olabilmenizdir. Bu, logo tasarımınızı sizden başka hiç kimsenin yasal işlem cezası altında kullanamayacağı anlamına gelir. Logonuzun sadece ve sadece size ait olduğunu garanti etmenin tek yolu budur. 

Logonuzu tasarlamak ve doğru hale getirmek için harcadığınız tüm zaman boşa gitmeyecek. Bir şablondan tasarlıyor olsanız bile, telif hakkını satın almak size şablonun kendi versiyonunuzun mülkiyetini verir — genellikle ücretli bir logo oluşturucudan bir logo satın aldığınızda, kullandığınız şablonu kaldırırlar, böylece gelecekte başka kimse kullanamaz. 

 

Eksileri


 
Ücretsiz değil. Elbette ücretli logo oluşturucuların bariz dezavantajı fiyattır — en ucuz ücretli logo oluşturucu bile ücretsiz bir logo oluşturucudan daha pahalıdır. Ancak ödediğiniz para boşa gitmiyor: yukarıda açıkladığımız gibi, genellikle daha fazla özellik, daha kaliteli şablonlar, daha kullanışlı dosya formatları ve en önemlisi telif hakkı için ödeme yapıyorsunuz. 

Ücretsiz logo üreticilerine karşı ücretli logo üreticileri


Son Karar


Ücretsiz logo oluşturucular ile ücretli logo oluşturucular arasındaki fark şudur: Ücretsiz logo oluşturucular yalnızca çok fazla şey yapabilir, ancak bir logo oluşturucunun tüm avantajlarını istiyorsanız, bir şeyler ödemeniz gerekecek. Ücretli logo oluşturucularla elde edeceğiniz şey daha eksiksiz bir üründür. Neredeyse ücretsiz logo oluşturucular, ücretli logo oluşturucuların ücretli olarak sunduklarının deneme sürümü gibi. 

Ücretsiz logo oluşturucular en çok sıfırdan bir şirket kurduğunuz zamanlar için idealdir. İşinizi kurarken birkaç ay için yer tutucu bir logoya ihtiyacınız varsa harika çalışırlar, ancak ücretsiz bir logo oluşturucudan genel bir logo tasarımı sizi ancak bir yere kadar götürebilir. 

Eğer işiniz konusunda ciddiyseniz, bir noktada logonuzun telif hakkını satın almanız gerekecektir. Başarılı bir şirket, internet erişimi olan herhangi birinin logosunu çalmasına ve kendi başına kullanmasına izin veremez. Yukarıda da söylediğimiz gibi, markalaşmanın ana hedeflerinden biri öne çıkmaktır ve er ya da geç bu, başkalarının sizi kopyalamasını yasal olarak engellemeyi gerektirir. 

Tabii ki ücretsiz logo oluşturucuların fiyat etiketi oldukça cazip. Neyse ki, harcayacak fazla paranız yoksa, ancak yine de telif hakkı sahipliği ve özelleştirme araçlarının genişliğini istiyorsanız, ucuz bir logo oluşturucu kullanabilirsiniz. Bu, her iki dünyanın da en iyisidir; ekstra özelliklere ve telif hakkı sahipliğine sahip olursunuz, ancak yine de diğer ücretli logo oluşturuculardan önemli ölçüde daha az ödersiniz. 

Bizim Logogenie'miz bu kategoriye giriyor. En düşük planımız custom online logo maker ı kullanmanıza ve tüm şablonlarımızla uygun gördüğünüz şekilde bir logo oluşturmanıza ve özelleştirmenize yalnızca 24,90 $ karşılığında izin veriyor. Telif hakkına sahip olmak istiyorsanız, logonuzun özel haklarını satın alabilirsiniz ve biz de şablonu sitemizden kaldırırız. Neden beğenip beğenmediğinizi görmek için ücretsiz olarak denemiyorsunuz — sadece buraya tıklayın! 


Start designing your logo
 

 

Diğer makalelerimize göz atın

x